Opening garage bij Station

Op maandag 23 december om 10.00 uur is de officiële opening van de parkeergarage Stationsplein. De garage maakt onderdeel uit van het complex Stationskwartier. De gemeente wil bezoekers aangenaam kennis laten maken met deze nieuwe garage door ze in de periode van 23 tot en met 31 december gratis te laten parkeren in de garage. Wethouder Frans van Eersel verricht 23 december om 10.00 uur de openingshandeling door de eerste bezoeker welkom te heten.

Op vrijdag 20 december levert aannemersbedrijf Meulen Bouw de openbare parkeergarage Stationsplein op. Zowel de inrit als de uitrit zijn gelegen aan het Stationsplein, schuin tegenover het stationsgebouw. De garage beschikt over 96 parkeerplaatsen en is toegankelijk voor mindervaliden. Het parkeertarief is € 1,10 per uur. Je kan achter betaald parkeren (per minuut) met de pinpas, creditcard en muntgeld. Op zon- en feestdagen kun je gratis parkeren tussen 10.00 uur en 22.00 uur, ook op koopzondag. Inrijden is mogelijk een half uur voor en een half uur na vertrek van de laatste trein. Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk (na sluitingstijd kunnen parkeerders met hun kaartje via de ingang aan de Stationsstraat naar binnen). Het invoeren van speciale (week)abonnementen en een dagtarief bij de parkeergarage Stationsplein wordt onderzocht. Medio volgend jaar wordt in ieder geval ook (bel)parkeren op kenteken mogelijk.

Nieuw busstation, nieuwe fietsenstalling en nieuwe parkeergarage
De parkeergarage Stationsplein past helemaal in het toekomstbeeld van de gemeente Weert om bezoekers en forensen van de stad optimaal te bedienen. Bij de herinrichting van het gehele Stationsplein in 2014 krijgt Weert een faciliterend plein aan het Intercity station. Forensen en bezoekers aan Weert hebben straks drie mogelijkheden om eigen vervoer te combineren met de trein: Er komt een nieuw busstation, een nieuwe fietsenstalling en een nieuwe parkeergarage met bijna 100 plekken. En dit alles in een straal van 100 meter rond het station.

Stationskwartier bijna klaar
Na ruim 2,5 jaar bouwen aan het Stationskwartier is het gebouw bijna klaar. Diverse appartementen en commerciële ruimtes zijn al in gebruik. Op korte termijn zullen ook de eerste bewoners de stadwoningen aan de Boermansstraat gaan bewonen. Het Stationskwartier draagt bij aan de verlevendiging van het gebied rond het station.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg.