Studio-opname klaar

Foto’s/audio – Heb je het al gehoord? De studio-opname van ’t winnende Wieërterlând Lidje, getiteld Mét Os. In Wieërt!, is uit en gratis te downloaden op de website van Weert600jaarstad.nl. Op de website staan bovendien diverse arrangementen, waaronder het arrangement voor harmonie en fanfare en een karaoke versie. Het lied is speciaal voor het feestjaar Weert 600 jaar stad gemaakt.

Eind november is d’n Dent Revival Bend in Studio Rockinc van Joss Mennen geweest om opnames te maken. “Anderhalve dag hebben we keihard gewerkt om een professionele sound neer te zetten. We zijn trots, het resultaat mag er zeker zijn,” vertelt Tim Crins, de zanger van de band.

Bekende popnummers met een ‘Wieërter sausje’
D’n Dent Revival Bend bestaat bijna drie jaar en verwijst naar de Weerter muziekcoryfee Pierre Dentener. “In 2011 werden we benaderd door de vastelaovundvereniging, De Rogstaekers. Of wij, ter gelegenheid van een feestavond, liedjes van Pierre Dentener in een nieuw jasje wilden steken. Enthousiast gingen we aan de slag met de bekende nummers, waar ook wij mee zijn opgegroeid in Weert. Denk aan nummers als ‘ut Menke’, ‘Onger de Paerebaum’, ‘Mieene Greune’ en ‘Antje van de Staasie’. Grote klassiekers die menig Weertenaar uit volle borst kan meezingen, merkt Tim op. Al snel kreeg de band de naam ‘Dent Revival Bend’ en het repertoire breidde zich uit met bekende popnummers met een ‘Wieërter sausje’. Ludieke teksten in het Weerter dialect. Op dit moment bestaat de band uit een combo met zanger en zangeres en drie blazers. Aan de studio-opname van Mét Os. In Wieërt! werkten mee: Tim Crins, Evelien Truyen, Luuk Knapen, Jeroen Truyen (vervangende drummer), Erik Feijen, Jeroen Looyen, Björn Wiermans, Tim Florack, Joerik van Dooren en Yanick Douven. Op 1 januari 2014 is de Dent Revival Bend live te zien en te horen op het Openingsfeest van Weert 600 jaar stad.

Zing mee op 1 januari!
Het lied Mét Os. In Wieërt wordt op woensdag 1 januari tijdens het openingsfeest van Weert 600 jaar stad, in de Poort van Limburg, voor het eerst officieel ten gehore gebracht. De organisatie hoopt dat zo veel mogelijk mensen het lied straks kunnen meezingen of -spelen bij de activiteiten en evenementen in het feestjaar. Alle basis- en middelbare scholen in de gemeente Weert hebben enkele weken geleden al de tekst en muziek ontvangen om te oefenen. Zing je met ons mee?

no images were found