Uitslagen Oudjaarswedstrijd

Foto’s – Jaarlijks organiseert de ReddingsBrigade Weert rond Oud en Nieuw twee wedstrijden. Op het einde van het jaar de oudjaarswedstrijd voor aspiranten- en juniorenploegen (t/m 14 jaar) en in de Nieuwjaarswedstrijd voor de seniorenploegen. Afgelopen zaterdag (14 december) heeft deze oudjaarswedstrijd plaatsgevonden. Met name door de internationale belangstelling was het een gezellige wedstrijd.

Dit jaar kreeg de wedstrijd bijzonder tintje! Het was de eerste keer dat we deze wedstrijd organiseren zonder onze eigen voorzitter kamprechter Thieu Renette. Thieu overleed 27 juni jongstleden op 79-jarige leeftijd. Om hem te herinneren, maar vooral te eren, worden deze Oud- en Nieuwjaarswedstrijden de “Thieu Renette Memorial Games” genoemd.

De ReddingsBrigade Weert heeft als doel leren jezelf en anderen te redden uit het water, om verdrinking te voorkomen. Allereerst leer je het bekende zwem-ABC en daarna leer je technieken om jezelf drijvende te houden bijv. op een plastictas of op een autoband als je ongewenst in het water bent gekomen. Daarnaast leer je technieken om een drenkeling aan de kant te krijgen.

Naast de opleidingen van Junior Redder tot Zwemmend Redder en zelf tot life-saver kun je bij de ReddingsBrigade Weert ook in de wedstrijdploeg deelnemen om wekelijks te trainen en aan diverse wedstrijden in Nederland én in het buitenland deel te nemen.

Op 5 en 6 april zal tevens het NK (Nederlands Kampioenschap) zwemmend redden plaats vinden in Weert. Hier zullen Nederlandse ploegen strijden om de 1e plaats. Mede door 600jaar Weert, zullen tijdens het NK ook activiteiten in het centrum plaatsvinden.

Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigadeweert.nl
Of bezoek de facebook pagina: www.facebook.com/reddingsbrigade.weert

Uitslagen oudjaarswedstrijd 2013:

Meisjes aspiranten
1e Alpen (D)
2e Gouda
3e Echternacherbruck (D)

Jongens aspiranten
1e Echt
2e Alpen (D)
3e Echternacherbruck (D)

Aspiranten gemend (jongens/meisjes)
1e Dordrecht
2e Gouda
3e Alpen (D)

Meisjes Junioren
1e Heythuysen 1
2e Echt
3e Heythuysen 2

Jongens Junioren
1e Echt
2e Weert
3e Alpen (D)

In het totaalklassement aspiranten & junioren
1e Echt
2e Alpen (D)
3e Weert

er zijn geen afbeeldingen gevonden