Aangifte-iPads voor politie

Het college van burgemeester en wethouders van Weert stemt in met de voorfinanciering ten behoeve van de aanschaf van iPads die nodig zijn om ‘Aangifte Op Locatie’ te kunnen uitvoeren door de politie.

De politie van het Robuuste Basis Team Weert/Nederweert/Leudal wil de opname en afhandeling van aangiftes verbeteren. Hiervoor wil men gebruik maken van iPad en de app ‘Aangifte op Locatie’. Met de aangifte op locatie is reeds getest. De ervaringen waren positief.

De politie heeft de app laten ontwikkelen waarmee sneller aangifte kwam worden gedaan. Denk hierbij aan aangifte bij woninginbraken, winkeldiefstal en het doorgeven van getuigen/verdachte verklaringen.

Bij woninginbraken kan via de app direct een verzoek voor Forensisch Onderzoek worden aangevraagd. Ook kunnen er met de app foto’s worden toegevoegd aan de aangifte.

De belangrijkste voordelen van de app liggen in het feit dat de procedure ‘klantvriendelijker’ is voor de burger. Daarnaast worden de administratieve lasten voor de politie-agent verminderd waardoor de agent meer tijd op straat kan doorbrengen.

Mede door de steun van de gemeente Weert kunnen er 7 iPads worden aangeschafd. Deze worden ingezet in de drie noodhulpvoertuigen, een extra patrouille op straat en tijdens de opleiding van de agenten. De kosten bedragen circa 5000 euro.