Art Spectrum 600

Van welke Weerter kunstenaars zijn in 2014 werken te zien op de internationale kunstexpositie Art Spectrum 600 in Weert? Een onafhankelijke commissie heeft vierentwintig Weerter kunstenaars uitgekozen en op dinsdag 21 januari maakt burgemeester Jos Heijmans van Weert de namen bekend van de deelnemende kunstenaars. Tevens wordt dan duidelijk welke zes kunstenaars deelnemen aan de life-uitwisseling met zes Chinese kunstenaars.

Redenen om Art Spectrum 600 te organiseren zijn het versterken van de stedenband van Weert met de Chinese stad Hangzhou-Yuhang én het jubileumjaar Weert600jaarstad (W600). Sinds 3 jaar heeft Weert een stedenband met de Chinese stad Hangzhou en in het bijzonder het district Yuhang. “De naam Art Spectrum 600 verwijst naar het spectrum van periodes in de geschiedenis. Zeshonderd jaar Weert bestaat uit aparte delen die niet los van elkaar kunnen worden gezien. Het één komt voort uit het ander. Aan de hand van de kunstwerken laten de Weerter en Chinese kunstenaars zien wie ze zijn, waar ze voor staan en wat hun stad zo bijzonder maakt. Ze nodigen bewoners en bedrijven uit om elkaar te ontmoeten,” vertelt Lilian Creemers, van de werkgroep Art Spectrum 600.

De internationale kunstexpositie bestaat uit kunstwerken van Weerter én Chinese kunstenaars. Ruim 100 kunstobjecten verdeeld over de categorieën: schilderkunst, sculpturen, fotografie, beeldhouwen, textiel en installaties. De expositie is van 9 mei tot en met 29 juni te bezichtigen.

In de periode 6 t/m 13 mei komen ook nog eens zes Chinese kunstenaars naar Weert om in een weektijd samen met zes Weerter kunstenaars een zestal kunstwerken te maken. In verschillende ateliers gaan ze aan de slag. De gemaakte kunstwerken worden in het nieuwe Weerter stadhuis aan de Driesveldlaan tentoongesteld. Art Spectrum 600 zorgt er zo voor dat culturen elkaar ontmoeten en het wederzijds begrip groter wordt. Evenals de waardering voor elkaar en de manier waarop in een ander werelddeel kunst wordt beleeft.

De combinatie kunstexpositie en de life-uitwisseling maakt Art Spectrum 600 tot iets unieks en terecht tot één van de hoogtepunten uit het jubileumprogramma Weert 600 jaar stad.

Voor alle info en het programma van het feestjaar 2014, zie de website www.weert600jaarstad.nl.