Man uit lift bevrijd

Foto’s – De brandweer is zaterdag omstreeks 15.03 uur gealarmeerd voor een liftopsluiting aan de Maria Wijngaard.

Ten gevolge van een stroomstoring in Weert was in het wooncomplex ‘Hornehoof’ een lift vastgelopen. De lift weigerde dienst waardoor een bewoner zat opgesloten. De man sloeg alarm en andere bewoners probeerde hem te bevrijden.

Bewoners van het complex belde het storingsnummer en waarschuwde de woningstichting. Men werd, naar eigen zegge, van het kastje naar de muur gestuurd waarna de brandweer werd ingeschakeld. De man zat inmiddels ruim een half uur opgesloten in de lift. De brandweer wist de man vervolgens snel te bevrijden. De flink geschrokken man werd vervolgens opgevangen door buurtbewoners.

Een storingsmonteur kwam ter plaatse om de lift na te kijken. Tot die tijd waren de brandweerlieden bereid om de mensen die slecht ter been waren een handje te helpen. Dit tot grote dankbaarheid!