1e inzet AED Leuken

Oudjaarsdag kwam in Weert voor de 3de keer in één week een alarmering binnen voor een mogelijke reanimatie. Dit keer in de wijk Groenewoud, zo meldt Hartsave Leuken.

Een hulpverlener van Hartsave Leuken was als eerste ter plaatsen en heeft gereanimeerd en een gloednieuwe AED van de stichting ingezet. Binnen 5 minuten na het SMS bericht is de eerste schok toegediend nog voor de ambulance ter plaatse was.

Het slachtoffer is na enige tijd met zelfstandige ademhaling en circulatie naar het ziekenhuis vervoerd.

“Wanneer binnen 6 minuten na een hartstilstand direct 112 wordt gebeld, wordt gereanimeerd en een stroomstoot wordt gegeven met een AED, stijgt de overlevingskans naar 50 tot 70 %. Elke minuut langer doet deze kans afnemen met 5 tot 10% per minuut…..”

Meer informatie:
www.hartsaveleuken.nl