In 2014 viert Weert 600 jaar stad. Bij dit bijzondere jubileum hoort een bijzonder Weerter stadsbier, genaamd ‘1414 Ambrosius’. Rob en Karel Driessens van Café-Zaal Dennenoord hebben dit bier gebrouwen in de ketels van de Belgische brouwerij Anders in Halen.

“Het bier ‘1414 Ambrosius’ is een heerlijk goudblond bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Het is gebrouwen met drie hopsoorten, viennamout en een vleugje pure bijenhoning van de Weerter imkervereniging St. Ambrosius. Door de toevoeging van de honing krijgt het bier een goede dronk.

De keuze voor de naam was snel gemaakt. Het verwijst naar de ondertekening van de Akte in 1414, waardoor Weert marktrechten kreeg en naar de patroonheilige St. Ambrosius van alle imkers en in het bijzonder naar de Weerter imkervereniging. Geniet van het stadsbier ‘1414 Ambrosius’ tijdens de viering van Weert 600 jaar stad,” vertelt Rob Driessens met trots.

De officiële presentatie van het speciale Weert600-bier is op donderdag 23 januari om 20.00 uur in café de Harmonie aan de Muntpassage 6 in Weert. Wethouder John Cardinaal slaat het eerste vat aan, waarna er tot 21.30 uur geproefd kan worden. Taverne de Oude Munt serveert de begeleidende hapjes.

Speciaal voor de horecaondernemers is er de mogelijkheid om het bier ‘1414 Ambrosius’ te bestellen en wordt bekendgemaakt waar het bier verkrijgbaar is.

etiket_bier

10 REACTIES

  1. nu wat leuk maar waarom zijn er café die hier niets van wisten en muschien ook best wil dit bier in huis willen hebben maar zal wel weer de vrienden worden van de Gemeente b.v.b.poort van Limburg (eigebelang) harmonie vriend van en ga zo maar door zeg alleen ( markt) andere tellen niet mee :licor43 :licor43

  2. Volgens mij kan iedere kastelein die wil het bier schenken. De Sligro, Vanderfeesten en het wijnhuis hebben het op voorraad. Wat ik weet is dat het een initiatief van Rob van Dennenoord is, zonder hulp of geld van de gemeente.

    …. en als ik mag toevoegen, de gemiddelde reactie hier is wel erg negatief, en dat geldt niet alleen voor dit onderwerp….
    Bekijk e.e.a. eens wat zonniger jongens.

Comments are closed.