Musea zoeken vrijwilligers

De gemeentemusea in Weert zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De werkzaamheden bestaan uit het ontvangen van bezoekers en toezicht houden op de veiligheid van de bezoekers en de collectie. Heeft u minimaal één middag in de week tijd? Bent u bijvoorbeeld student, heeft u tijdelijk geen werk of bent u net gepensioneerd? U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

De gemeentemusea Jacob van Horne en De Tiendschuur vormen samen met het gemeentearchief het Erfgoedcluster. Dit is een laagdrempelig kenniscentrum gericht op een breed publiek.

Vrijwilliger in het museum
De gastvrouw of gastheer zorgt in wisselende diensten voor de openstelling van de twee Weerter musea. Dit gebeurt samen met vrijwilligers die al meerdere jaren actief zijn als toezichthouder. Een vaste stafmedewerker zorgt voor de begeleiding.

De randvoorwaarden voor de inzet zijn vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst. Hierin staat onder meer het takenpakket, de vrijwilligersverzekering en de waardering in de vorm van een jaarlijks uitstapje en een kerstpakket.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie over deze vrijwilligersvacature? Neem dan contact op met Léon Bouwels van het Erfgoedcluster via (0495) 531 920 of [email protected]