Grote zoekactie Nederweert

Nederweert – Foto’s/video – Op dit moment, maandag 27 januari, vindt er in een woning en op het erf aan de Mildert in Nederweert een onderzoek plaats in verband met de vermissing van de 50-jarige Henk Vierwind uit die plaats. Uit het rechercheonderzoek is gebleken, dat Vierwind op de bewuste vrijdag 6 december een afspraak op de Mildert had.

Op die dag werd zijn auto rond 14.30 uur in het Belgische Rotem aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de auto er al een dag eerder stond dan werd aangenomen en eerder is bericht. De Belgische politie heeft diverse getuigen gesproken en daaruit is gebleken, dat zij de auto op vrijdagmiddag al op de bewuste parkeerplaats hebben zien staan. Verder is er door de Belgische politie onder meer met speurhonden in de directe omgeving gezocht naar de vermiste Vierwind.

Dit alles is voor het rechercheteam aanleiding om een uitgebreid forensisch onderzoek in te stellen op de Mildert. Bij het onderzoek werken de politie Oost-Nederland en Limburg samen. Vierwind en zijn vriendin verbleven tot de vermissing op de Veluwe, vandaar deze samenwerking.

Het rechercheteam zoekt getuigen die iets van de afspraak van Vierwind weten of de auto, een blauwe Volvo V40 met het kenteken 3-KPS-83, al dan niet met Vierwind als bestuurder op de bewuste vrijdag 6 december op de Mildert hebben gezien.

Dezelfde vraag geldt ook voor de vindplaats van de auto op de parkeerplaats in Rotem. Deze parkeerplaats bevindt zich bij de plaatselijk bekende Kapel van de Weerstand aan de Brugstraat.

Tips zijn welkom bij de politie Oost-Nederland in Apeldoorn via 0900 – 8844. Meer informatie via: http://bit.ly/1hEiltU

Video via Youtube:
http://youtu.be/kS3yEDxdnss