Kinderen in dialoog

Foto’s – Vrijdag gingen kinderen van de openbare (Jenaplan) basisschool de Duizendpoot in dialoog over wat kinderen gelukkig maakt. Waar wordt je blij van? Waar voel jij je veilig en wie is de belangrijkste persoon in je leven. Veel van deze vragen zijn te vertalen in de kinderrechten zoals vastgelegd in het kinderrechten verdrag.

Het team van de Duizendpoot en Weert in Dialoog vinden het belangrijk kinderen vanuit hun eigen leven stil te laten staan bij rechten van kinderen. Ver weg en dichtbij. Hoe ziet de wereld er voor kinderen uit als we het zelf voor het zeggen hebben en wat wensen we andere kinderen toe.

Er waren een aantal gasten uitgenodigd om deel te nemen aan de gesprekken. Dit zijn mensen die vanuit de praktijk ervaringen kunnen inbrengen. Denk aan Wethouder Coolen, locatie manager van kinderopvang ut Debberke in Stramproy en de voorzitter van de voedselbank. Ook schoven een aantal ouders en docenten aan.

De dialogen werden begeleid door gespreksbegeleiders die in het kader van Weert in Dialoog (een jaarlijks evenement) een dialoog training hebben gevolgd.