Parkeergarage duurder

Met hoofdaannemer Tiberius is een overeenkomst gesloten over de afbouwkosten van de parkeergarage van het nieuwe stadhuis. Deze extra kosten worden betaald uit het financiële voordeel van de aanbesteding van het stadhuis. Het is dus niet nodig dat de gemeenteraad extra geld beschikbaar stelt.

De gemeente betaalt Tiberius een bedrag van € 350.000,- vanwege extra kosten die de aannemer heeft gemaakt. De aannemer kon de parkeergarage en de fundering van de woningbouw die daar komt niet in één keer afbouwen omdat het perceel ‘Van Gog’ niet op tijd beschikbaar was. Dit perceel, aan de Wilhelminasingel naast het nieuwe stadhuis, is onteigend. Het perceel Van Gog kwam in mei 2013 beschikbaar voor de afbouw van de parkeergarage.

Eerder was rekening gehouden met eerste helft 2012. Daardoor was de aannemer gedwongen de parkeergarage in twee fasen te bouwen. Dat betekende extra kosten voor de aannemer. Zo was het nodig het grondwater gedurende lange tijd weg te pompen. Daarnaast zijn er ondermeer extra kosten gemaakt voor een bouwkraan en de inzet van extra personeel.