In een bomvol Munttheater is zondag 19 januari na afloop van de Bonte Familie Middag uitgeroepen tot nieuwe Rogstaekers Jeugdpreens 2014, Rick van Lierop. Rick is 11 jaar oud en zit in groep 8 van OBS de Uitkijktoren bij meester Frank en juffrouw Linda. De kersverse Jeugdprins is een zoon van Ron van Lierop en Susan Hermans en heeft nog een zus Linda van 15 jaar oud, samen woont het gezin van Lierop aan Gebroek 2 op Boshoven, Weert.

Een van zijn grootste hobby’s is Basketbal, dat hij dan ook uit oefent in de U12-1 van BSW Weert en maar liefst 2 x in de week staat hij met dit team op het trainingsveld. Uiteraard is hij ook graag buiten om te spelen en te kuiten met zijn vrienden, een andere hobby van Rick is spelen op de Wii.

Als een geboren Brökwagter is het Carnaval vieren voor hem niet vreemd, waar hij van kinds af aan bij wilde zijn was op zondag naar de grote optocht in de stad en maandag naar de wichteroptocht met aansluitend de hosmiddig. Dit jaar verheugt hij zich er dan ook op om het nou van heel dichtbij mee te mogen maken.

Vanaf dat zijn haren geknipt moeten worden draagt onze Jeugdprins een kuifje, daarnaast maakt hij veel plezier en iedereen kan wel met hem lachen. De Orde die Jeugdprins Rick 1e heeft ingesteld is dan ook:

De Orde van “Ut lachendj Kuufke”.

Dit jaar zal Jeugdprins Rick 1e de Wieërter Wichtervastelaovendj voorgaan onder zijn devies:

“Met ‘ne drej maol Wieërt Alaaf in koeër, dribbel ich de vastelaovendj doeër!!!”

1 REACTIE

Comments are closed.