Thijs I Landhieër

Foto’s – Zaterdag werd in het gemeenschapshuis van Groenewoud de nieuwe Landhieër uitgeroepen. Dit gebeurde met de quiz, ‘wie van de drie’, waarna uiteindelijk bleek dat er een vierde in het spel was. De Landhieër van 2014 is de 40-jarige Thijs Vanderfeesten.

Thijs is geboren op de Mauritsstraat te Moesel in Weert en opgegroeid op de Ernst Casimirstraat. Hij is getrouwd met Dimphy en de trotse vader van 2 zoons, Jochem van 7 jaar en Rens van 4 jaar. Met zijn vieren wonen ze op de Martinushof. Landhieër Thijs werkt al 21 jaar bij Giel Ogier Electro te Weert als chef monteur en gaat daar dagelijks met plezier naar toe. Zijn grootste hobby is de vrijwillige brandweer. Daar is hij de trotse bevelvoerder van groep 1.

Vastelaovendj is zowel van hem als voor haar de grootste passie. Ze zijn al jaren lid van V.V. De Kaepernegel in het Zoatmaale land, daar hebben ze zich jaren ondergedompeld in het Vastelaovendj gedruis. Deze dagen alleen doorkomen is bijna niet te doen en daarom heeft hij twee Adjudanten aangesteld. Zijn eerste Adjudant is zijn beste vriend en lid van V.V. de Schäöpkes Paul Brils, die samen met zijn vrouw Marga en dochter Marieke op Groenewoud wonen. Zijn tweede Adjudant is zijn neef Wilfred Huijerjans, die samen met zijn vrouw Mariska en kinderen Stijn, Noa en Lars te Stramproy wonen, waar ze ongetwijfeld met die dagen raar zullen staan kijken als daar een bord van de Adjudant van V.V. de Schäöpkes in de tuin staat.

Omdat de Landhieer naast zijn werk als chef monteur ook brandweerman is heeft hij daarom de Orde van de “Vônketrekker” ingesteld en zijn devies met deze dagen zal zijn: Stroûm, Vônke en Veûr, vastelaovundj eîn en al kleûr!