Foto’s – De winkelstraat Maaspoort mag twee nieuwe winkels verwelkomen. De reeds gevestigde ondernemers zijn maar wat blij met hun nieuwe ondernemers.

Het gaat om de nieuwe winkel Liebete, specialist in superfoods en om Babyspeciaalzaak Bambino. Bambino verhuist van de Stationsstraat naar de Maaspoort.

Superfoodspecialist Liebete
Liebete is van oorsprong een webwinkel welke vanuit Boshoven werd bediend en heel Nederland voorziet van superfood. Na het succes op internet wil men nu de producten middels een fysieke winkel verkopen.

Superfoods komen steeds meer in opmars en worden met de dag populairder. Hier worden natuurlijke voedingsmiddelen mee bedoeld die, zoals het woord al zegt, supergezond zijn.

De nieuwe winkel is gevestigd aan de Maaspoort 12.
Meer info: www.liebete.nl

Babyspeciaalzaak Bambino
Bambino is voor veel Weertenaren geen onbekende naam. De babyspeciaalzaak was reeds 36 jaar lang gevestigd in de Stationsstraat. De situatie in de markt heeft de ondernemers doen besluiten om aanpassingen te verrichten. Het naaiatelier kreeg een meer prominente plek en men heeft vorig jaar al moeten uitbreiden.

De winkel in de Stationsstraat had twee verdiepingen en voldeed niet meer te voldoen aan de eisen van de winkeleigenaren. Tevens kwam Bambino door de bouwactiviteiten steeds meer op “een eiland” te zitten door o.a. het verdwijnen van parkeerplaatsen.

Als alles volgens planning verloopt gaan zaterdag 11 januari 2014 de deuren open van de nieuwe winkel aan de Maaspoort 15. Wat betreft het vloeroppervlak blijft de winkelgrootte gelijk, echter is alles gelijkvloers.

Meer info: www.babybambino.nl

13 REACTIES

 1. Bambino `op een eiland` o.a. door het verdwijnen van parkeerplaatsen ???? Er is een hele PARKEERGARAGE t.o. het Station gekomen !!!!!

 2. Lijkt me niet zo’n goede zet van Bambino. Mede door het nieuwe stadhuis en het aangepaste Stationskwartier, zullen er binnenkort veel meer mensen in deze hoek rondwandelen. En het motto luidt toch nog steeds: “Zien is kopen”.

 3. En toch vind ik het een goede zaak, dat er ondernemers in Weert zijn die hun nek uitsteken en er iets van proberen te maken. Kijk nu eens naar de Maaspoort! Het is de mooiste winkelstraat van Weert aan het worden. En dan ook nog eens parkeerplaats voor de deur. De diversiteit van de winkels spreekt ook voor zich. Stuk voor stuk gespecialiseerd in een enkele productgroep. Een echte bakker, een echte slager, een echte groentenboer, dierenspeciaalzaak, babyspeciaalzaak, een echte bloemist, een feestwinkel, een supermarkt, een witgoedzaak, een superfoodwinkel, een kapperswinkel, een outdoorshop, restaurants, pizzeria etc. Kortom een superleuke straat met een geweldige uitstraling! Het kon de PC Hooftstraat van Weert wel worden op deze manier. Echt iets om trots op te zijn.
  Ondernemers van de Maaspoort, ga zo door!
  Zo, ik kon het niet laten om het hele artikel eens een positieve wending te geven!

 4. vergeet vooral de ac-tion niet,, zo noemen de ‘zeikerds’ de action, omdat ze niet durven zeggen dat ze hun merktype tandpasta voor 1 euro goedkoper hebben bij de action! :lutser

 5. Het is altijd een goed teken als ondernemers ondernemen. Soms betekend dat de conclusie dat je ergens mee moet stoppen. Daartegenover staat altijd hopelijk ook weer een idee waar iemand mee wil beginnen.

  Door de crisis en zaken zoals internetverkoop lijkt het wel alsof de ‘echte’ winkels in de hoek staan. Maar je ziet dat veel ondernemers nadenken en erop inspelen. Prima om te lezen toch dat een webwinkel uitgroeid tot een ‘echte’ winkel?

  Als het de komende jaren een beetje beter gaat en we niet teveel slechte plannen vanuit Den Haag over ons heenkrijgen moet het haast wel weer de goede kant op gaan.

 6. Welke straat? Volgens mij gaat het in dit artikel over de Maaspoort en niet over de Langstraat…….
  Maar goed, de leegstand is al vervelend genoeg voor zwel winkeliers als winkelend publiek.
  Als we als Weertenaren nu eens de kreet zouden gebruiken welke in de crisis van de jaren 30 is ontstaan en we passen die een beetje aan aan de stad Weert, dan kunnen we er met zijn allen misschien nog iets van maken! Maar……..dan moeten we ons daar ook aan houden.
  “Koopt Weerter waar, dan helpen wij elkaar!”

  Succes allemaal!

 7. suupke

  je hebt helemaal gelijk met je vergelijking de nieuwe pc hoofdstraat.ik zag straks zelfs ruud gullit uit de poolse winkel stappen samen met madonna en brad pitt bij de bakker hij had 2 tompoezen gekocht..tjonge tjonge wat een vergelijk..en de maasstraat word de nieuwe konings allee

Comments are closed.