Wedstrijd ReddingsBrigade

Foto’s / video – Jaarlijks organiseert de Reddings Brigade Weert rond Oud en Nieuw twee wedstrijden. Op 14 december 2013 heeft de oudjaarswedstrijd voor aspiranten- en juniorenploegen (t/m 14 jaar) plaatsgevonden. Afgelopen zaterdag (11 januari) heeft de nieuwjaarswedstrijd voor de seniorenploegen plaatsgevonden. Met name door de internationale belangstelling was het een gezellige wedstrijd.

Dit jaar kreeg de wedstrijd bijzonder tintje. Het was de eerste keer dat de ReddingsBrigade deze wedstrijden organiseerde zonder hun eigen voorzitter kamprechter Thieu Renette. Thieu overleed 27 juni jongstleden op 79-jarige leeftijd. Om hem te herinneren, maar vooral te eren, heeft men de afgelopen Oud- en Nieuwjaarswedstrijden de “Thieu Renette Memorial Games” genoemd.

De ReddingsBrigade Weert heeft als doel leren jezelf en anderen te redden uit het water, om verdrinking te voorkomen. Allereerst leer je het bekende zwem-ABC en daarna leer je technieken om jezelf drijvende te houden bijv. op een plastictas of op een autoband als je ongewenst in het water bent gekomen. Daarnaast leer je technieken om een drenkeling aan de kant te krijgen. Naast de opleidingen van Junior Redder tot Zwemmend Redder en zelf tot life-saver kun je bij de ReddingsBrigade Weert ook in de wedstrijdploeg deelnemen om wekelijks te trainen en aan diverse wedstrijden in Nederland én in het buitenland deel te nemen, wat lifesaving is gewoon een topsport.

Op 5 en 6 april zal tevens het NK (Nederlands Kampioenschap) zwemmend redden plaats vinden in Weert. Hier zullen Nederlandse ploegen strijden om de 1e plaats. Mede door 600jaar Weert, zal er op 5 april een heus lifesaving spektakel rond het bassin plaatsvinden. Door de aanwezigheid van Reddingsbrigade, Duikers en de Brandweer belooft het spetterende dag te worden.

Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigadeweert.nl of www.reddingsbrigade.nl of bezoek de facebookpagina: facebook.com/reddingsbrigade.weert

Uitslagen Nieuwjaarswedstrijd 2014:
Totaalklassement senioren:

  1. Echt
  2. Heythuysen
  3. Dordrecht

Totaalklassement aspiranten, junioren & senioren:
(in combinatie met de oudjaarswedstrijd van 14 december 2013)

  1. Echt
  2. Alpen (D)
  3. Weert

Het team van de brigade Echt is er dit jaar met de wisselbeker vandoor gegaan!

Video – kleine sfeerimpressie – via Youtube:
http://youtu.be/okb7DNq1hQE