12 honden dood door brand

Nederweert – Rond 19.00 uur kreeg de brandweer een melding van een binnenbrand boerderij aan de Mildert 1 te Nederweert. Er zouden nog 2 personen binnen zijn.

Gezien de melding, schaalde de meldkamer brandweer op naar middelbrand. Hierop rukte de brandweer van post Grathem uit met 1 blusvoertuig en de post Weert met 1 blusvoertuig, autoladder en waterwagen. Ook werd uit voorzorg een ambulance ter plaatse gestuurd. Bij het ter plaatse komen van de brandweer bleken er geen personen meer in de boerderij aanwezig te zijn. Wel bleken en er nog 12 honden binnen te zitten.

De brandweer is meteen begonnen met een binnenaanval om de brand te blussen en de honden te redden. De brand is ontstaan in de keuken en veroorzaakte veel rook en hitte. Door de brand is de keuken uitgebrand en liep de woonkamer rook- en waterschade op. De rest van de boerderij is bespaart gebleven. Echter kwam voor de 12 honden alle hulp te laat, zij zijn overleden door de rook en de hitte. Ook de aanwezige dierenambulance kon niets meer doen.

Stichting Salvage is inmiddels opgeroepen om de ontstane schade in beeld te brengen en hiervoor zorg te dragen. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Foto’s van Johan Bloemers via MiddenLimburg-actueel:
http://middenlimburg-actueel.nl/nieuws/nieuws-detail/article/brand-in-nederweert.html