Autobrand na achtervolging

Update – Foto’s – Donderdag omstreeks 6.03 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een autobrand op de Basculeweg.

Op een parkeerterrein aan de Molenveldstraat stond een personenauto in brand. De brandweer kwam ter plaatse en wist de autobrand snel te doven. Doordat de brand tijdig was ontdekt is een groot deel van de auto bespaard gebleven. Het interieur van de auto was deels verloren gegaan.

Even van te voren waren twee mannen ter hoogte van de naastgelegen Weerterbeekweg aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto.

De politie kreeg rond 05.00 uur een melding dat op de Straevenweg een gestolen personenauto was gesignaleerd met twee inzittenden. Ter plaatse zagen agenten dat de bestuurder de auto in zijn achteruit zette, en vervolgens over de stoep reed. Daarna stapten beide personen uit en renden weg. Agenten hebben de achtervolging ingezet en de twee verdachten konden worden aangehouden. De auto bleek inderdaad gestolen te zijn.

Even verderop op de Molenveldstraat troffen agenten een auto aan die van binnen rookte. Ook deze bleek gestolen te zijn. Er wordt onderzocht of er een verband is tussen de verdachten en deze tweede personenauto. Beide auto’s zijn in beslag genomen en er wordt sporenonderzoek verricht. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 26-jarige en 32-jarige man uit Roermond.