De Weert 600 Poort in de Langstraat leidt tot omzetverlies en heeft geen uitstraling. Dat stellen de Bewoners Organisatie Binnenstad (BOB) en Centrum Weert Promotion (CWP) in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De poort doet dienst als decoratieve functie. Dit zou volgens hen wel te bevatten zijn indien de poort ook enige uitstraling had. Maar uitstraling mist de scheef opgestelde poort helemaal, aldus BOB en CWP.

Veel bezoekers aan het centrum denken dat het centrum van Weert eindigt bij deze poort. Dit is met name het geval bij bezoekers die niet in Weert wonen. Voor de ondernemers van de Stationsstraat zou dit tot omzetverlies leiden.

“In een tijd van economische krimp waarbij de detailhandel het al zeer moeilijk heeft vormt dit extra omzet verlies. Het is met name zonde omdat de Stationsstraat en het Stationsplein worden heringericht”, aldus BOB en CWP. Ze zijn van mening dat de geplaatste poort aan de Langstraat geen uitstraling heeft.

BOB en CWP vinden dat deze poort een virtuele onderbreking is van het winkelgebied Langstraat / Stationsstraat wat tot omzet verlies zou kunnen leiden, en in deze tijd zeker niet gewenst is. Daarnaast vindt de BOB en CWP dat het niet moet kunnen dat ondernemers en bewonersorganisaties op geen enkele wijze betrokken zijn geweest bij het wel of niet plaatsen van de poort of bij de eventuele andere poorten die nog worden geplaatst.

De vergunningen zijn achteraf verleend, dat roept de vraag op wie nu juridisch eigenaar is van de poort en wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de poort bij eventuele schade veroorzaakt door het bouwwerk of anderszins.

De schrijvende partijen zijn niet tegen het plaatsen van een historisch verantwoorde en kwalitatieve mooie poort, maar deze poort doet volgens hen afbreuk aan het straatbeeld. BOB en CWP maken dan dan ook officieel bezwaar tegen het verlenen van de vergunning.

15 REACTIES

 1. In het buitengebied zijn geen ‘poorten’, heb nu al zoveel gelezen over ‘de poort van de Langstraat’, als ik mijn fiets in de buurt kan stallen, dan zal ik deze week eens gaan kijken.

 2. Het is toch ook echt geen gezicht! En dan schreef burgemeester Stoppelbaard, dat de Weertenaren blij moeten zijn met deze initiatieven van verenigingen. Nou we zijn blij

 3. Ut is auch sneu vör de BOB en CWP: Die minse staeke zoeëvul tiêd, enerzjie en geldj in de binnestad. Ze doon zoeë good heûr best um de binnestad laevendjig te make met allerlei activiteite… en dan keumtj un derdje parti-j de show staele…

  Mer goed! 1000 minse, 1000 meininge.

 4. vind het prachtig wat een eye catcher..let maar op van de zomer bussen vol fotograferende jappanners een soort wereld wonder als de taj mahal het louvre en de eifel toren in dit rijtje hoort dit monument thuis.proest

 5. dat ze dat ding maar snel afbreken of in een weekend maar slopen door baldadige jeugd zou er bijna zelf heen gaan hahaha alleen maar om al dat gezeur er over dus wie heeft er zin en meld zich aan om een avondje slopen :str :str :str :str

 6. Je zou haast denken dat er een springkussen achter zou zijn, zo ziet het er uit. :hmmm
  Sorry, maar ik vind het helemaal geen uitstraling hebben :nerd
  Voor zo’n speciaal jubileumjaar had er zeker iets mooier kunnen staan.

 7. Die poorten tent of whatever het is is echt lelijk.De grafity maakt het er ook niet mooier op in zoverre je van mooi kan spreken over grafity.

  Reclame uitingen of terrassen die naar de zin van de gemeente te groot zijn mogen niet,maar dit gedrocht blokkeert de heleboel en is spuuglelijk en brand gevaarlijk.Moet er niet aan denken als iemand er de fik in steekt dat slaat gelijk over naar de panden aan weerszijden. Dat de brandweer hier toestemming voor gegeven heeft.Kan misschien wel met brandvertragende zooi zijn ingespoten,maar toch.

 8. Dat rechter stuk van het graffitikunstwerk is nog wel mooi voor op een spandoek o.i.d. Op deze poort komt het helaas niet uit de verf.

 9. Je zal in zo´n bovenpand wonen zit je hele tijd tegen dat ding aan te koekeloeren wat ook nog is je licht weg neemt.Ik weet niet of daar überhaupt mensen wonen boven die winkels.Denk het niet anders hadden die denk ik er ook wel tegenin gegaan. Volgens mij was dit de goedkoopste variant van de poort een poort van tent van ongebleekt katoen of zo 😉 Als toerist in Weert dan ga je toch ook denken wat is dit voor ding. Ik denk dat er velen niet rouwig om zijn als die weggehaald wordt.Misschien leuk voor in de tuin bij de burgemeester 😉 party poort. Of voor het nieuwe stadhuis als entree poort.

 10. Waarom bekruipt mij zo langzaam het gevoel dat de initiatiefnemers op een of ander manier belangen hebben in de steigerbouwer(s) die betrokken zijn bij de (afzichtelijke) stellages bij de stadsbrug, tegen de kerk en nu aan de Langstraat…

 11. Je kunt zeggen wat je wil, de poort is spuug lelijk, maar de Graffiti die er opgemaakt is maakt het het waard om hem te laten staan. :cool

Comments are closed.