BOB & CWP hekelen poort

De Weert 600 Poort in de Langstraat leidt tot omzetverlies en heeft geen uitstraling. Dat stellen de Bewoners Organisatie Binnenstad (BOB) en Centrum Weert Promotion (CWP) in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De poort doet dienst als decoratieve functie. Dit zou volgens hen wel te bevatten zijn indien de poort ook enige uitstraling had. Maar uitstraling mist de scheef opgestelde poort helemaal, aldus BOB en CWP.

Veel bezoekers aan het centrum denken dat het centrum van Weert eindigt bij deze poort. Dit is met name het geval bij bezoekers die niet in Weert wonen. Voor de ondernemers van de Stationsstraat zou dit tot omzetverlies leiden.

“In een tijd van economische krimp waarbij de detailhandel het al zeer moeilijk heeft vormt dit extra omzet verlies. Het is met name zonde omdat de Stationsstraat en het Stationsplein worden heringericht”, aldus BOB en CWP. Ze zijn van mening dat de geplaatste poort aan de Langstraat geen uitstraling heeft.

BOB en CWP vinden dat deze poort een virtuele onderbreking is van het winkelgebied Langstraat / Stationsstraat wat tot omzet verlies zou kunnen leiden, en in deze tijd zeker niet gewenst is. Daarnaast vindt de BOB en CWP dat het niet moet kunnen dat ondernemers en bewonersorganisaties op geen enkele wijze betrokken zijn geweest bij het wel of niet plaatsen van de poort of bij de eventuele andere poorten die nog worden geplaatst.

De vergunningen zijn achteraf verleend, dat roept de vraag op wie nu juridisch eigenaar is van de poort en wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de poort bij eventuele schade veroorzaakt door het bouwwerk of anderszins.

De schrijvende partijen zijn niet tegen het plaatsen van een historisch verantwoorde en kwalitatieve mooie poort, maar deze poort doet volgens hen afbreuk aan het straatbeeld. BOB en CWP maken dan dan ook officieel bezwaar tegen het verlenen van de vergunning.