Foto’s – Op maandag 17 februari 2014 om 19.00 uur startte de boerenbruiloft van vastelaovundjvereiniging de Rogstaekers uit Weert in de Poort van Limburg.

Nadat de ouders en de getuigen van het bruidspaar zijn bekend gemaakt zal ook de bruid en de bruidegom aan elkaar worden voorgesteld. Na de verloving zal Preens Lennart I het bruidspaar in de onecht gaan verbinden. Als Bruid is dit jaar uitgekozen; Pauline Scheijmans.

Pauline is een dochter van Matthias van Jan van Mathieu van de Beest en Peet van de Pannekletsers uit Tegelen en van Katrien van Willem en Mieke van uit ‘t Brabantse Kielegaat. Vastelaovendj is Pauline met de houten paplepel ingegeven. Ze zingt thuis en bij de Equal voices het hoogste lied en is sportief met een stick door hockey te spelen in het eerste damesteam van Cranendonck. Aan haar zijde zal als Bruidegom optreden; Peter-Paul Geraats.

Peter-Paul is een zoon van Mien van Koele Truus van Zjaak en Maria van Geneijgen van der Poel uit Tungelroy. Muzikant in hart en nieren. Hij speelt al jaren bij de Waerse Kûj en bij diverse harmonieën.

De getuige van de Bruid is Marieke van Riet, dochter van Marian van Marie van Frens van Marianneke en Jan van Pierre van Jaeger Sjefske. Vastelaovendj vieren heeft Marieke thuis kunnen afkijken van pap en mam die lid waren van v.v. de Lapszwanze. Sinds 2006 is Marieke jurylid van de Wichteroptocht en sinds 2007 jurylid van de Grote Optocht. De getuige van de Bruidegom is; Rick Aquarius. Rick is een zoon van Peter Aquarius en Els Aquarius-Hausmans. In 2011 tekstschrijver van het Rogstaekerslidje Retteketet. Al jaren lid van v.v. Neet te Kloppe en hij voetbalt bij de Moesdiek.

De ouders van de Bruid zijn; Jac en Marie-José Frencken. Jac Frencken is een zoon van Herman van de Frenck uit Ohë en Laak en Nella van Doeere van de Boshoverbeek. Jac is een grote muzikant en al 36 jaar lid van harmonie Sint Antonius. Hij loopt al 35 jaar met de harmonie mee in de Grote Rogstaekersoptocht en Wichteroptocht. Vanaf 1985 is hij muziekarchivaris van Sint Antonius en sinds 2011 samen met Wil Berben beheerder van het Rogstaekersarchief. Marie-José is een dochter van Huub Clemons uut Beek en Annie Smeets uut Meerssen. Zij werkte jaren achter elkaar in de “oude” Poort van Limburg en heeft daarmee de Rogstaekers vaak van een drankje voorzien. Marie-José en Jac zijn de trotse oma en opa van drie kleinkinderen.

De ouders van de Bruidegom zijn; Jack en Joyce Böskes. Jack is een zoon van de roêje sherrif en van Nel van Bêls. Joyce is een dochter van Pierre van Sjaak van Berbké van Piet van de magere graat en van Anneke van de Métser en van Loes van Truus van Mieke van de vésser en Haagse Willem. Allebei zijn ze lid van v.v. Moêzelplein. Actief in de organisatie van het jeugdboorebal op Weert Zuid en ze toête er ook nog op los bij de Waerse Kûj.

Kijk voor meer informatie op www.rogstaekers.nl.