Cursus racefietsen

22 en 23 maart aanstaande start de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) met de 14e editie van Fiets-Fit, een kennismakingscursus voor racefietsen en/of mountainbiken.

Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in zes weken hun basis fietstechnieken en uithoudingsvermogen. Fiets-Fit vindt plaats op ruim 60 locaties verspreid door heel Nederland en dit jaar ook in Weert. De trainingen worden verzorgd door TWC Weert.

Fiets-Fit is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus racefietsen van de NTFU. De eerste editie van dit sportstimuleringsprogramma vond plaats in het najaar van 2007 met iets meer dan 200 deelnemers. Inmiddels heeft het Fiets-Fit programma landelijke dekking en hebben er al meer dan 5.500 beginnende fietsers deelgenomen. In samenwerking met Hans Struijk Fietsen en TWC Weert start Fiets-Fit dit voorjaar op zaterdag 22 maart in Weert.

Fietstechniek en uithoudingsvermogen
Tijdens de Fiets-Fit-trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat de deelnemers na zes trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebben. Onder leiding van enthousiaste instructeurs werken de deelnemers op een verantwoorde en veilige manier aan hun conditie en fitheid.

Onderdelen die tijdens Fiets-Fit aan bod komen zijn o.a.

  • Afstellen van de fiets;
  • Het omgaan met de fiets;
  • Remmen en schakelen;
  • Informatie over voeding en materialen;
  • Voorkomen van blessures;
  • Stuurvaardigheid;

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Fiets-Fit is sinds 1 februari jl. open. Via www.fiets-fit.nl kunnen deelnemers zich aanmelden. Zij nemen dan deel aan zes trainingen, zijn tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en ontvangen 2 edities van Fietssport Magazine, een NTFU bidon, een herinneringscertificaat en een leuke gadget. Daarnaast kunnen deelnemers vanaf deze editie een uniek Fiets-Fit wielershirt bestellen.

Tevreden deelnemers
In 2013 beoordeelden deelnemers aan Fiets-Fit het programma met een 8,4. Het is dan ook niet voor niets dat 99% van de deelnemers Fiets-Fit zou aanbevelen bij familie of vrienden. Daarnaast geeft ruim 85% aan structureel te blijven fietsen.

Meer informatie vind je op www.fiets-fit.nl.