Einde contract oefenruimte

Tot grote verbazing van D66 in Weert ontvingen zij een brief van het MuziekKollektief. In deze brief geeft men aan dat tijdens een overleg eind vorig jaar door De Bosuil werd aangekondigd dat zij de huurovereenkomst met het MuziekKollektief wilden beëindigen.

Dit zou betekenen dat de gemiddeld 30 bands die hier wekelijks repeteren, vanaf 2015 geen oefenruimte meer hebben. Destijds bij de start van De Bosuil is de bedoeling geweest dat er ook repetitieruimte aanwezig is en dit volgens D66 ook logisch is bij een muziekcentrum.

D66 is van mening dat er voor lokale bands een repetitiemogelijkheid moet zijn en blijven in een poppodium als De Bosuil. D66 Weert heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W.

Lees de brief (PDF):
https://www.weertdegekste.nl/wp-content/2014/02/20140216-Muziekcollectief-Bosuil.pdf