'Verdachte' auto in kanaal

Update – Nederweert – Foto’s – Gisteren deed de politie onderzoek in het kanaal Wessem-Nederweert in verband met de vermissingszaak van Henk Vierwind. Duikers van de politie doken het kanaal in nadat er vorige een auto werd aangetroffen in het kanaal. Er werden echter geen verdachte sporen aangetroffen.

Vandaag kwam een gespecialiseerd bedrijf de auto bergen. Omdat niet exact duidelijk was waar de auto zich precies bevond moest het duikteam opnieuw opzoek naar de auto. Tijdens hun zoektocht troffen ze nog twee auto’s aan in het kanaal.

Een van de auto’s betrof een nieuwe Fiat Punto. Volgens Rijkswaterstaat is deze auto zeer recentelijk in het kanaal terecht gekomen. Rijkswaterstaat kreeg vanochtend een melding van een schipper dat hij ‘iets’ had geraakt onder de spoorbrug bij Kelpen. Het bleek uiteindelijk een personenauto te zijn.

De auto moet minder dan een week geleden in het water terecht is gekomen, juist op de locatie waar de politie onderzoek heeft gedaan maakt het verdacht. De politie werd ingeschakeld om een onderzoek in te stellen. De auto staat los van de vermissingszaak van Henk Vierwind zo laat een politiewoordvoerder weten, maar is waarschijnlijk afkomstig van diefstal.

De ‘verdachte’ auto is op de kant getakeld en ook het andere autowrak werd uit het water gehaald. De auto waar de politie eerder deze week onderzoek naar deed wordt later vandaag nog geborgen.

Update:
De gevonden auto wordt niet in verband gebracht met de vermissingszaak van Henk Vierwind. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de auto vermoedelijk gestolen is. Het betrof een auto uit Italië. De auto werd gevonden op een locatie waar het vrij eenvoudig is om auto het kanaal in te rollen. De politie stelt een onderzoek in naar de vermoedelijk gesloten auto. Mensen die afgelopen week iets verdachts hebben gezien wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.