Foto’s – Woensdag omstreeks 8.15 uur zijn de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A2 bij Maarheeze.

Ter hoogte van hectometerpaal L 181,9 in de rijrichting Weert naar Eindhoven waren meerdere auto’s tegen elkaar gebotst. Bij het ongeval vielen meerdere gewonden, waarvan 1 ernstig. De brandweer moest 2 personen uit hun voertuig bevrijden. Drie voertuigen raakte flink beschadigd, waarvan eenn voertuig deels op de vangrail terecht was gekomen. Bij een personenauto moesten de deuren van de auto worden ‘geknipt’ door de brandweer om de slachtoffers te bevrijden.

Alle inzittenden zijn ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. Ook was er een ambulance uit Weert ter plaatse om ondersteuning te bieden. De personen die door de brandweer moesten worden bevrijd zijn gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Het verkeer ondervond flinke hinder van het ongeval. Er ontstond een file van bijna 10 kilometer tot voorbij Weert-Noord. Waarschijnlijk zal de verkeershinder nog even aanhouden vanwege schoonmaak en reparaties.

13 REACTIES

  1. Het verbaast mij nog steeds dat er op de A2 Weert Eindhoven niet meer ongelukken gebeuren. Ik rij dat stuk bijna iedere dag, veel mensen rijden als gekken en zo dicht op elkaar…

    Sterkte voor de slachtoffers…

  2. Niet meer ongelukken gebeuren?? Het is tussen kelpen-oler en Eindhoven bijna iedere dag wel raak.. leek me toch wel genoeg toch?

  3. Zo telezen kom je niet veel op snelwegen er zijn erbij waar de rijkswaterstaat hun hart bij vast houden….slechte borden ,slechte afritten ,tekortte afritten,te scherp.

  4. Het is toch belachelijk dat er 20/30 mensen van de hulpdiensten nodig zijn, omdat 1 of 2 personen zich in het verkeer niet weten te gedragen. Daar komt de persoonlijke en financiele schade voor de betrokkenen nog bij. En tot slot de vertraging voor de overige weggebruikers. Alle verkeersgebruikers die dergelijke ongelukken veroorzaken (vaak door bomperkleven en niet handsfree bellen) zijn asociale mensen, denken alleen aan zichzelf en laten de rest barsten. Sterkte voor de slachtoffers die dit ongeluk niet veroorzaakt hebben. Voor de slachtoffer(s) die dit ongeluk wel veroorzaakt hebben, trekken hopelijk een wijze les uit dit ongeval.

  5. Ik reis iedere dag naar Heerlen en ik heb nergens last van. Ik reis met de trein. Heerlijk rustig en relaxt, kan lezen en slapen terwijl ik vervoerd wordt.

    En tijdsverlies, dat is er niet. Met de auto zou ik net zo lang onderweg zijn, maar wel veel duurder aan benzine, wegenbelasting, onderhoud, reparaties, slijtage en zo verder.

  6. Ideaal als je werk 5 meter van het station hebt… maar als je eerst vanuit Swartbroek naar het station moet gaan, de trein moet pakken naar Heerlen om vervolgens weer een bus te pakken, ga je liever met de auto.

Comments are closed.