Foto’s – Huupkens IJs heeft tijdens de IJsvak 2014 weer bewezen dat zij bij de top 5 beste ijssalons van Nederland horen. Zij zijn daardoor wederom genomineerd voor beste ijssalon van Nederland 2014. Tevens hebben zij met hun passievruchten ijs een fantastische derde plek behaald.

Met hun ijscreatie ‘Weerter Feestje’ en een derde plaats voor hun passievruchten ijs hebben zij laten zien nog steeds bij de landelijke top te behoren.

De IJsvak 2014, het trefpunt in Nederland voor alles op het gebied van ambachtelijk ijs, vond op maandag 3 februari 2014 plaats in Haaften. Aan deze wedstrijd deden dit jaar 65 ambachtelijke ijsbereiders mee die werkzaam zijn in een ijssalon in Nederland. Gerty Koppen van Huupkens ijs presenteerde, gekleed als IJsAntje, met passie haar ‘Weerter Feestje’. Om ook zo ons Weerter Antje landelijk te promoten. En dat is gelukt!

Het passievruchten ijs en de ijscoupe ‘Weerter Feestje’ scoorde zo hoog dat ze hebben bewezen nog steeds bij de top 5 van Nederland te horen. Hiermee is de ijssalon uit Weert wederom genomineerd voor beste ijssalon van Nederland 2014.

De winnende ijscreatie ‘Weerter Feestje’ bestaat uit passievruchten ijs, rijst ijs en het Antje van de Stasie ijs. Dit is vanille ijs met een huisgemaakte abrikozenvariagato en boven op een echt vlaairastertje. Het ijs ligt op een bedje van hang-op en wordt vergezeld van slagroom, echte ‘Weerthers Echte’ saus, gepocheerde mango, hazelnoten crumble en rozen meringues.

Ook genomineerd zijn ijssalon van de Poel (Hengelo), ijssalon Clevers (Grubbenvorst), ijssalon Luciano (Wassenaar) en ijssalon IJs en Spijs (Haps). Op 26 maart wordt bekend gemaakt wie uiteindelijk de titel Beste IJssalon van Nederland mag voeren.