Video – Ospel – De politie heeft donderdagmiddag een in werking zijnde drugslab aangetroffen in een schuur aan het Ommelpad in Ospel. Inmiddels is gestart met onderzoek van het drugslab. Er is op dit moment geen sprake van gevaarzetting voor de omgeving.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd in kennis gesteld om de locatie te onderzoeken om vast te stellen of er sprake was van een mogelijk drugslab. Rond 15.00 uur kwam de bevestiging van hen dat het daadwerkelijk ging om een in werking zijnde drugslab.

De experts van het LFO spreken van een groot lab dat in de schuur is aangetroffen. Zij zullen vandaag en waarschijnlijk morgen nog bezig zijn met onderzoek en later de ontmanteling van het drugslab. Tot die tijd blijft de schuur en omgeving afgezet voor het publiek en onder bewaking staan. Er is geen sprake van gevaarzetting.

De ontmanteling van (gewezen) productieplaatsen van synthetische drugs is een taak van het LFO. Hierbij spelen grote risico┬┤s voor veiligheid en milieu. Eenduidige gegevensverzameling bij de ontmanteling van productieplaatsen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de opsporing.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de vele dumpingen van chemisch afval in Limburg, eerder deze maand.

Filmpje via Youtube:
http://youtu.be/lyXBiwA0GR0

4 REACTIES

Comments are closed.