Middeleeuwen keren terug

Ridders te paard steekspelen, riddertoernooien, vuurshows, en talloze artiesten. Het is maar een greep uit het programma van de het grote Middeleeuws evenement wat zal plaatsvinden op 10 en 11 mei 2014. Het evenement is niet zomaar een ‘evenementje’, maar de organisatie en Weert 600 jaar Stad pakken groots uit.

Het programma voor Weert 600 jaar Stad kent steeds meer gedetailleerde informatie. Een van de grote evenementen dit jaar zal het weergaloze Middeleeuwse evenement zijn. Het gehele evenement zal vrij en gratis toegankelijk zijn.

Het tweedaagse evenement zal in een groot deel van de binnenstad plaatsvinden met o.a. vele kamptenten en een markt. Ook aan de kinderen zal worden gedacht met een poppentheater, verhalenvertellers, Circus Alderhandt, boogschieten, en een heus riddertoernooi voor kinderen. Ook zal er een middeleeuwse kermis neerstrijken.

Op beide dagen zal er een groots riddertoernooi plaatsvinden. Tevens zal er op de zaterdag avond een adembenemende vuurshow worden opgevoerd met gigantische vuurregens en pyro effecten, zo vertelt de organisatie MedievalFever op Facebook.

Op zondag zal er een grote stadsoptocht plaatsvinden met honderden deelnemers uit binnen- en buitenland. Denk aan schutterijen, Middeleeuws geklede mensen, harmonieën, muziekgroepen, maar ook schoolkinderen en ander voetvolk zoals ridders te paard, huurlingen, legers en waswijven.

Blijf je graag op de hoogte? Bekijk dan:
www.weert600jaarstad.nl
https://www.facebook.com/pages/600-jaar-Weert-terug-in-de-Middeleeuwen/473161799469141