Nieuwe signalering van slag

Foto/video – Weert heeft nieuwe signalering. Langs de Ringbaan – Noord en Eindhovenseweg staat sinds kort zogeheten dynamische bewegwijzering. Op de grote digitale borden wordt aangegeven wanneer de stadsbrug open is. De verkeersdeelnemers kunnen dan een alternatieve route kiezen. Ideaal voor de mensen met haast.

Zoals vaker gebeurd met nieuwigheden, zoals recentelijk met verschillende brandmeldsystemen, had ook de nieuwe signalering vanochtend last van een kinderziekte. De nieuwe bewegwijzering deed doen geloven dat de stadsbrug ’s nachts elke minuut open ging. Ook de verkeerslichten bij de stadsbrug waren een beetje van slag (zie video). Alles bleef op rood, behalve de verkeerslichten op de brug zelf. Om het spitsverkeer geen verwarring te bezorgen heeft men de verkeerslichten vandaag maar op ‘oranje gezet’.

> Video: Stoplichten doen raar
http://youtu.be/m-vt_gnlFLs

signalering_1280