Politie de wijken in

Foto’s – De politie heeft woensdag de gehele dag door op diverse locaties in Nederweert en Weert politiecontroles uitgevoerd. De controles waren toegespitst op het vergroten van de verkeersveiligheid en het voorkomen van inbraken.

In diverse wijken werd woensdag gecontroleerd op verdachte situaties. Daarbij werden ook auto’s aan de kant gezet waarbij de politie de persoon en auto controleerde. Ook werd er diverse malen een kofferbak of laadruimte geopend voor controle. Wat betreft verkeersovertredingen leek het in eerste opzicht mee te vallen. Het waren veelal waarschuwingen die de politie uitdeelde.

Met enige regelmaat worden er inbraken gepleegd in de regio Weert. De politie doet er alles aan om inbraken te voorkomen en de daders op te sporen. Daarbij doen ze nadrukkelijk een beroep op de inwoners. De politie kan niet zonder de hulp van bewoners. Terwijl agenten in de wijk controleerden gingen hun collega’s de wijk in om een ronde te maken. Hierbij werd gelet op inbraakgevoelige situaties. Ook werden er flyers uitgedeeld om de Weertenaren extra alert te maken.

De folder had de vorm van een schoenafdruk. Op de folder staat de tekst: “Dit had de schoenafdruk van een inbreker kunnen zijn.” Het doel van deze avonden is om buurtbewoners bewust te maken van het risico op een inbraak als ramen en deuren niet goed zijn afgesloten of een donkere woning duidelijk maakt dat niemand thuis is.

Bekijk een sfeerimpressie van controles in de wijken Boshoven en Molenakker. Binnenkort volgt opnieuw een controle in de wijken van Weert.
[nggallery id=1196]