DNA-actie politie

Gisteren werden door de politie in de gemeenten Echt – Susteren, Roerdalen, Maasgouw, Leudal en Weert DNA acties uitgevoerd.

Een DNA actie is gericht op mensen die nog DNA moeten afstaan. Er werden 13 mensen meegenomen naar het bureau om wangslijm af te nemen. Eén van deze personen werd tijdens het rijden gestopt door de politie. Na onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken en ook nog eens reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Tegen deze persoon werd proces-verbaal opgemaakt.

Veroordeelden voor een misdrijf waarvoor de rechter iemand in voorlopige hechtenis kan stellen, moeten verplicht DNA afstaan. Dat geldt ook voor minderjarigen. Een voorlopig-hechtenis-misdrijf is meestal een misdrijf waarop een gevangenisstraf van 4 jaar of meer staat. Wie een oproep om DNA af te staan negeert, kan worden aangehouden.

__
Reageermogelijkheid uitgeschakeld. Bezoekers brengen de redactie in de problemen met hun reacties.