Zondag 9 februari staat de Open stadswandeling in Weert in het teken van het klooster van de zusters Birgittinessen en het Jacob van Hornemuseum.

De stadsgidsen besteden aandacht aan de geschiedenis van het klooster. Men bezoekt de kapel en wandelt vervolgens door de zeer grote kloostertuin. Vanuit de tuin van de zusters heeft men een prachtig zicht op de achterkant van de monumentale Sint Martinuskerk. Een middeleeuwse laatgotische hallenkerk die behoort tot de top 100 van Rijksmonumenten in Nederland.

In dit museum zijn de belangrijkste kunstschatten van de paters Franciscanen ondergebracht. Ook geeft het museum een mooi beeld van het leven van de paters. Een enorm schilderij laat de geschiedenis van Franciscus en het ontstaan van de Franciscanen orde zien.

Wist je dat Weert een Gouden Eeuw heeft gekend? De gids vertelt je ook graag over de invloed die de graven van Horne gehad hebben in Weert.Naast het verleden komt ook het heden volop aan bod. Weert is immers een bruisende stad, die aan haar toekomst werkt.

Nieuwsgierig? Loop dan eens met een stadsgids mee. De kosten bedragen € 2,– p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis). De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur.

Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk te Weert. Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie de website www.stadsgidsenweert.nl

2 REACTIES

 1. Hoezo bruissend!!!!!!!!
  alle grote bedrijven,de kazerne alles weg.
  veel leegstand van winkels.
  en dit noemt men bruissend?

 2. Ja schijnt best wel apart te zijn.
  Is het nog dat je er kunt overnachten?
  Ken een paar badjes die dat deden ze waren heel verrast.

Comments are closed.