Weert 1e ‘Blue Zone’-stad?

Foto’s – Wordt Weert de meest actieve en gezonde gemeente van Nederland? Een zogeheten ‘Blue Zone’-gebied. Dit bereiken kan de gemeente Weert niet alleen. Daarom organiseerde de gemeente het symposium ‘Weert in beweging’. Het symposium op Het College werd druk bezocht.

Directieleden en bestuurders uit van wijkraden, bedrijven, overheid, onderwijs-, sport-, welzijn- en zorginstellingen uit Weert en omgeving kwamen naar het symposium. Ook iedereen die sport en bewegen in Weert een warm hart toedraagt kwam een kijkje nemen.

Tijdens het symposium werden de aanwezigen geïnspireerd om mee te denken en mee te doen. Het doel van deze avond was samen tot een afgestemde visie en uitvoeringskader te komen. Het Sport- en beweegbeleid 2.0 van verschillende kanten belicht. Zo uitten lijsttrekkers actief hun sportieve meningen, was er een informatiemarkt met het thema sport en bewegen en werden er verschillende interessante workshops georganiseerd.

Het Weerter ‘Blue Zone’ leefstijlplan gaat van start. Hierin wordt wijkgericht gewerkt aan een gezondere leefomgeving voor de jeugd, gezondere scholen, gezondere bedrijven en een wijkgericht sociaal netwerk. ‘Blue Zones’ zijn de 5 gebieden in de wereld waar mensen substantieel gezonder ouder worden. Weert op weg naar de actiefste en gezondste stad van Nederland.

Meer info:
http://www.weert.nl/weertinbeweging

[nggallery id=1186]