Wonen Limburg heeft bij de gemeente Weert een principeverzoek ingediend voor een wijziging in het bestemmingsplan. Met het inmiddels verkregen principebesluit is het voor de corporatie mogelijk te onderzoeken of het haalbaar is om haar voormalige kantoorpand aan de Parallelweg te verbouwen tot appartementen.

Wonen Limburg heeft sinds april 2013 haar hoofdkantoor aan de Willem II Singel in Roermond. Door de decentralisatie werden de buurtwinkels verspreid over de regio te groot. In Weert is de buurtwinkel van Wonen Limburg daarom in september vorig jaar verhuisd van de Parallelweg naar de Wilhelminasingel. Het oude kantoorpand staat te koop, maar de animo is in deze economische tijd en met een overvloed aan vierkante meters beperkt.

Het idee is om in het kantoorpand ca. 19 kleinere appartementen in de sociale huursector te realiseren. Of dit een haalbare optie is wordt de komende tijd door Wonen Limburg bekeken.

Wethouder Frans van Eersel (Wonen): “We juichen het toe dat Wonen Limburg inspeelt op de grote vraag naar huurwoningen. En specifiek voor jongeren en starters op de woningmarkt van Weert. Daar blijft grote behoefte aan. Mocht de verbouw van het pand doorgang vinden, dan zullen de nieuwe appartementen vanwege hun afmeting en huurprijs óók bereikbaar zijn voor starters.”

Een voorwaarde die de gemeente stelt als uitvloeisel van de op 11 december 2013 vastgestelde Structuurvisie Weert 2025 is dat met het toevoegen van 19 appartementen elders compensatie plaats moet vinden. Wonen Limburg zal deze compensatie grotendeels realiseren in het project Johanna van Meursstraat, waar woningen worden gesloopt en minder nieuwe woningen worden teruggebouwd.

4 REACTIES

 1. Goede insteek van de Wonen Limburg en de wethouder om hier jongeren te huisvesten. De wachtlijsten voor betaalbare woningen zijn nu té lang en de locatie is ideaal ivm de nabijheid van het centrum en het station.

 2. De Jeugd heeft de Toekomst!

  Maak van de Parallelweg de creatieve straat van Weert, de broedplaats waar de jeugd kan wonen, zich ontplooien en samen de toekomst van Weert maken. Plaats genoeg, goed bereikbaar, station, A2 en het centrum dichtbij. Denk nog groter en maak van dat hele vervallen fabrieksterrein een plek voor de jonge starters, entrepeneurs, nieuwe initiatieve.

  Gmeente Weert denk groot, Weert heeft al veels te lang gewacht, als je ziet wat er in Zuid Limburg “Creative City’ en Noord Limburg gebeurt, dan moet Weert echt met iets nieuws komen met een heel gedurfd concept.

  Hier goedkope casco woningen, laat de jonge starters zelf bepalen hoe zij hun woning indelen, maar trek ook studenten uit Eindhoven. Betrek Perron C erbij, zij hebben het aangedurfd en nu loopt de hele politieke elite te pronken met dit initiatief, neem hun ervaring mee! Probeer je er ook niet teveel mee te bemoeien. Laat ze hun gang gaan.

  Een prachtige plek in Weert die we aan de jonge generatie moeten geven voor hun toekomst en die van Weert!

 3. Inderdaad een goed plan! Al vrees ik hier weer iets gerealiseerd wordt onder het mom ‘sociale huurwoningen’ die bij oplevering alles behalve te huur zijn voor de sociale sector. Ik zou zeggen maak je hier hard voor Joey Engelen, bestuurslid van de VVD. Wie weet wat je kan betekenen, de jeugd zou het waarderen!

Comments are closed.