Brand boven cafetaria

Nederweert – Foto’s – Zondag omstreeks 21.37 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een middel-brand aan de Brugstraat in Nederweert. Ook de brandweer van Weert kwam met een ladderwagen ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer kolkte een aanzienlijke hoeveelheid rook naar buiten. Het keukenblok bleek in brand te staan en naar alle waarschijnlijkheid is een frituurpan die in gebruik is, de oorzaak. De brandweerlieden kregen de brand snel onder controle. Het ondergelegen restaria “Chez Pierre” is op het moment van de brand niet geopend en heeft ook geen schade opgelopen.

De bewoner die al op straat stond toen de hulpdiensten aankwamen, is door het ambulancepersoneel behandeld aan een brandblaar op zijn linkerhand. Hij heeft daarnaast ook wat rook binnengekregen. De man hoefde niet voor onderzoek naar het ziekenhuis. De bewoners had de brand zelf gemeld.

Het sein “brand meester” is om 21.52 uur gegeven. De stichting “Salvage” die namens de verzekeraars optreedt, is opgeroepen om de bewoner de eerste hulp te bieden. Het appartement is op dit moment niet geschikt om nog te verblijven.