Jeugdig verkiezingsfilmpje

Tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad op 19 maart mogen in Weert 852 jongeren voor het eerst stemmen. Burgemeester Jos Heijmans wil deze 18- en 19- jarigen vragen om vooral gebruik te maken van hun democratisch recht. Deze jongeren ontvangen rond 11 maart allemaal een speciale briefkaart met als titel ‘Mijn eerste keer’, de kaart is een oproep om te stemmen.

Ook heeft de burgemeester vrijdagmiddag 7 maart een filmpje opgenomen met een aantal jongeren. De centrale vraag daarbij was ‘Waarom ga jij stemmen?’ Samen met een aantal jongeren ging de burgervader in het centrum op zoek naar jongeren die gaan stemmen. Hun beweegreden werd vervolgens gefilmd.

Maandagmiddag gaat het filmpje live op YouTube. Dit in aanwezigheid van de burgemeester en de jongeren. Ook de speciale kaart die de jongeren ontvangen wordt dan gepresenteerd.