Foto’s – Een stukje geschiedenis van de Maaspoort gaat op dit moment tegen de vlakte. Sloopbedrijf Baetsen uit Veldhoven is druk doende met de sloop van voormalig cafe Wijnen aan de Maaspoort.

Café kent een rijke geschiedenis in Weert. Veel mensen hebben leuke herinneringen aan het café. De laatste jaren echter minder positief. In 2010 kreeg de nieuwe exploitant geen exploitatievergunning waarna het café op last van de gemeente Weert niet langer in gebruik mocht zijn.

In januari 2011 brak er brand uit in het leegstaande cafépand. Uit onderzoek van de politie bleek dat er sprake was van brandstichting.

Na jaren van onduidelijkheid, overleg en plannen is het nu tijd voor een schone lei. Het pand wordt gesloopt waarna VBM Bouw uit Stramproy zal starten met de nieuwbouw van een winkelpand met daarboven woningen.

10 REACTIES

 1. Een nieuw winkelpand gelukkig deze waren al op men zal wel met rijen voor de deur staan om het toekunnen gaan huren.

 2. Inderdaad een café met een rijke geschiedenis waaraan door effectief toedoen van de gemeente een eind kwam.
  Het zou de gemeente dus niet misstaan om daar weer een café te vestigen, desnoods gerund door ambtenaren, want een winkel blijft ook maar leeg staan, kijk maar naar het pand “Bloemen”.

 3. “Inderdaad een café met een rijke geschiedenis waaraan door effectief toedoen van de gemeente een eind kwam”
  Volgens mij heb je ergens iets gemist…die toko viel uit elkaar, niet meer dan heel normaal dat je zoiets sluit.

 4. Dat waren tijden, Lambert had ‘geërfd’ van de Heren van Zichem en ze vertrokken naar België om de erfenis te gaan halen…………………

 5. Ambtenaren achter de bar zal een vlot tentje worden moet er niet aan denken. Toos en Maik achter de bar det is weerter gezelligheid. :bier

 6. Deze link bevestigt dat de sluiting destijds enkel en alleen gebaseerd was op vermoedens. Er waren helemaal geen concrete aanwijzingen dat er vanuit het café criminele activiteiten zouden plaatsvinden. En zo blijft de gemeente onze stad maar tekort doen. De eerste aanwijzingen duiden erop, dat het met de nieuwe gemeenteraad er niet op vooruit zal gaan als je ziet welke activiteiten sommige nieuwe raadsleden op social media plegen.

 7. Maar ja als je na gaat dat ambtenaren nog het enige zijn dat in het stadhuis fatsoenlijk functioneert weet je wel hoe laat het is.

 8. Nou moe hoezo te kort doen. Deze uitbater had nog een café en is nu weer terug zijn straf uitzitten waar hij vanaf komt. Een en een is twee. Ook in dat café klopte er niks en gebeurde meer denk maar eens aan de Duitse auto’s die er een tijd stonden

Comments are closed.