We leven in een tijd waarin kwets- baarheid wordt wegbezuinigd en schaamteloosheid goed te verkopen is. En Emilio Guzman heeft er genoeg van! In zijn voorstelling Een dunne dekmantel komt Emilio eindelijk voor zichzelf op. Op woensdag 16 april is de cabaretier te zien in het Munttheater.

De altijd stille en bescheiden Emilio Guzman stapt eindelijk uit de schaduw van zijn broer, Javier Guzman. In Een dunne dekmantel trekt hij zijn mond open om te laten horen wat hij al die tijd verborgen heeft gehouden. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn! In zijn voorstelling heeft Emilio, die ook wel ‘Socialio’ wordt genoemd omdat hij altijd voor de goede vrede gaat, het gehad. De mensen krijgen een steeds dikkere huid en hij heeft geen zin meer om gelaten toe te kijken. Een intrigerende én eerlijke voorstelling doordat Emilio reflecteert op zijn bestaan als cabaretier.

Emilio Guzman weet de voorstelling een persoonlijke tintje te geven door een goede portie zelfspot en zelfreflectie. Hij raakt een snaar bij het publiek met zijn rake grappen; de charmante anti-held laat zien dat hij de Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival in 2010 dubbel en dwars verdient.
Een dunne dekmantel is op woensdag 16 april te zien in het Munttheater.

Kijk voor meer informatie, filmpjes en het kopen van kaarten op www.munttheater.nl.