ARK Natuurontwikkeling organiseert op 16 maart een GPS-wandeling in de natuur rondom Stramproy in het Kempen~Broek. Het is voorjaar dus maken we kans op de eerste vliegende vlinders en de eerste bloemen te zien.

ARK Natuurontwikkeling organiseert op 16 maart een GPS-tocht door het prachtige landschap bij Stramproy. Wandelen met een GPS is een avontuur. Zo’n apparaat vertelt meer dan waar je heen moet. Onderweg wordt uitleg gegeven over natuur, landschap en cultuurhistorie. Er wordt gelopen in kleine groepjes die ieder een GPS meekrijgen.

Doordat de lente dit jaar vroeg gestart is, is er een redelijke kans om de eerste vlinders te zien zoals citroentje, dagpauwoog en misschien wel een oranjetipje. Ook bloeien de eerste voorjaarsplanten zoals vroegeling, sleedoorn en dotterbloem.

De GPS-wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats van het Vosseven, Lochtstraat 26, Stramproy. Aanmelden voor de gratis GPS-wandeling kan bij [email protected] Denk aan gepast schoeisel.