Heropening kapel in beeld

Foto’s – De gemeente Weert heeft de Mariakapel op het complex van De Lichtenberg laten restaureren. Deze restauratie is klaar en woensdag vond de symbolische openingshandeling plaats. D

Mevrouw Luijs onthulde met haar familie een prachtige replica van de oorspronkelijke deur van de Mariakapel. Zij is de eigenaresse van de oorspronkelijke deur. Haar man had er een tafel van gemaakt en ze heeft de deur vrijwillig afgestaan. Het origineel staat in het Museum de Tiendschuur. De replica deur is gemaakt door Coppes bv Bouw- en Restauratiebedrijf, het bedrijf dat ook de gehele restauratie uitgevoerde. Marco Scheren, de architect van HVN Architecten bv, heeft de restauratie begeleid.

De voormalige kapel is een kunstwerk op zichzelf en geschikt als expositieruimte of voor kleinere (muzikale) optredens. Gebruik als stilte- of meditatieruimte is eveneens denkbaar.
Restauratie

Meer info:
http://www.weert.nl/Opening-gerestaureerde-Mariakapel-Lichtenberg.html