Waardering voor molenaar

Vereniging De Hollandsche Molen heeft molenaar Gerie Fijen uit Nederweert zaterdag in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van de vereniging in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Gerie Fijen ontving er uit handen van directeur Leo Endedijk van De Hollandsche Molen het Certificaat van Verdienste van deze landelijke molenorganisatie.

Molenaar Gerie Fijen(80) is inmiddels ruim 40 jaar vrijwillige molenaar op de Sint Annamolen van Keent in Weert. Ook draaide Fijen jarenlang op molen De Korenbloem in Ospel. Daarnaast stond Fijen aan de wieg van de Limburgse afdeling van het Gilde van Vrijwillige Molenaars en was hij jarenlang voorzitter van deze afdeling. Het gilde verzorgt de opleiding van nieuwe vrijwillige molenaars in Limburg. Ook richtte Fijen Molenstichting Weerterland op.

Als vrijwillige molenaar draaide en maalde Fijen op diverse windmolen in Weert en Nederweert. Zo zorgde hij er voor dat deze molens in goede staat bleven verkeren. Als molenaar is hij bovendien ook gastheer op de molen en heeft hij door de jaren vele duizenden bezoekers op zijn molen ontvangen en rondgeleid. Vooral jeugdige bezoekers laat Fijen, die bekend is om de vele verhalen die hij over de molens kan vertellen, met plezier met de molens kennismaken. Het 40 jarig jubileum als stadsmolenaar van Weert vierde Gerie Fijen al in oktober 2013.