6 april t/m 11 mei aanstaande is in de Kunstpassage van Kindcentrum Aan de Bron het werk te zien van vijf schilders, allen cursisten van de bekende materieschilder Bernard Visser. Teja van der Heijden, Marjo van Wanrooy, Sef Bruls , Dorien Stapert en Dick Snel laten zowel 2 dimensionaal als 3 dimensionaal werk zien.

Verschillende materialen zijn gebruikt: voornamelijk materie uit de natuur, zoals zand, steentjes, schelpjes, hout. Maar ook lijm, piepschuim, afval, gevonden spullen zoals textiel enz. De tentoonstelling vindt plaats tegelijkertijd met de periode waarop er in de school gewerkt wordt aan het kernconcept ‘Materie’.

Waarom werken met materie?
“De reden om met deze materialen te werken is, dat er naast het werken met kleur, vorm, lijn, toon ook structuur en textuur een belangrijke rol spelen. Materialen hebben een bepaalde structuur, de ondergrond krijgt door deze materialen iets speciaals, je gaat er iets in zien. Uit de dingen die al bestaan wordt weer iets nieuws gemaakt. Dat is voor mij creativiteit.” Zegt Teja van der Heijden, die een aantal schilderijen laat zien. De tentoonstelling is te zien in de Kunstpassage van Kindcentrum Aan de Bron, aan de Maaslandlaan 1 in Weert.

Opening is op zondag 6 april om 11.00 uur, ingang via de welzijnsruimte aan de achterzijde van de school. De kunstenaars zullen ook aanwezig zijn op 2e Paasdag, van 14.00 tot 17.00.