De lokale politie van het Belgische Lanaken – Maasmechelen heeft drie Nederlandse minderjarigen gearresteerd, die verdacht worden van een gewelddadige inbraak in een woning aan de Koning Albertlaan in het Belgische Lanaken vrijdagavond. Twee gemaskerde personen drongen toen het huis binnen waar ze de babysit bedreigden met een stroomstootwapen en geld eisten van het slachtoffer.

De twee daders sloegen op de vlucht met hun buit en stapten op een lijnbus richting Maastricht. Een wijkinspecteur, die in de buurt was, kon de lijnbus doen stoppen. Twee minderjarigen uit Stamproy hadden een grote som geld op zak. Ze werden opgepakt. Op hun vluchtroute vond de politie een deel van de buit, bivakmutsen en stroomstootwapens terug.

Er bleek nog een derde minderjarige, uit Weert, bij de overval betrokken te zijn. Deze verdachte was na de gepleegde feiten al bij zijn vader thuis gearriveerd. Het Tongerse gerecht besliste het drietal voor te leiden bij de jeugdrechter.

6 REACTIES

  1. Geniale getaway car jongens! Chapeau!
    Lijkt me best lastig plannen zo’n overval, voor hetzelfde geld heeft de bus vertraging…

  2. Pfff is wat met die dorpsjeugd daar in Stramproy, sjang!!!! Hopelijk worden ze zwaar gestraft voor deze laffe daad en de schade verhalen op de ouders want bij deze minderjarige niksnutten valt toch niks te halen. Word steeds erger in NL bah bah.

Comments are closed.