Theatershow Joss Mennen

Na een uitverkocht Munttheater in Weert in 2012, volgt in april de tweede theatershow van Joss Mennen. De première van deze show vindt plaats op 5 april in het Munttheater in Weert. Onder het motto ‘De Reis van Dien Laeve’ zal Joss samen met zijn ‘vrinde’ niet alleen in Weert, maar ook in de theaters van Sittard, Heerlen en Roermond te zien zijn.

De aankomende theatershow wordt je meegenomen op een muzikale reis door het leven. De theatershow zal wederom bestaan uit popnummers in het Weerter dialect, grotendeels geschreven door Joss Mennen en Bart van Geleuken. Daarnaast komen er weer een aantal gastmuzikanten, dit keer uit heel Limburg. In het Munttheater zullen op vijf april samen met Joss en zijn band onder andere Jack Vinders, Thei & Marij en Jos Hol te zien zijn. Zij zullen het publiek verrassen met nieuwe liedjes en hun eigen hits. Daarnaast doen ook Roel Peijs (Rebzije), Tim Crins en Frank & Alisa Tuasuun mee.

Tweede album
Op 30 maart komt het tweede dialect-album van Joss Mennen uit. Daarbij wordt ook de bandnaam Joss Mennen & Vrinde’ veranderd in JOSS. De naam ‘Joss `mennen & Vrinde’ zal in de nabije toekomst alleen nog worden gebruikt voor de theatershows. Het tweede album genaamd ‘De Reis van Dien Laeve’ is een opvolger van de ‘Joss Mennen & Vrinde CD’. Tijdens ‘De Nach van ‘t Limburgse Leed’ in Venlo werden al voorproefjes gepresenteerd. Het album bestaat – net als het debuutalbum – uit een tiental autobiografische popnummers geschreven in het Weerter dialect. Opvallend is de samenwerking met Maastrichtenaar Roel Peijs,zanger van de band Rebzjie.In “Smoesjes” brengen Roel en Joss het Maastrichs en Weerts dialekt bij elkaar in een liedje.

Het eerste officiële exemplaar zal in Weert voorafgaande aan de première van de theatershow omstreeks 19.45u worden uitgereikt in de foyer van het theater.

Joss’ verleden
Joss startte zijn muziekcarriere als leadzanger van de rockband Zinatra. Hiermee tourde hij begin jaren ’90 de hele wereld rond. In 1992 stopte het ‘Zinatra-avontuur’. In 1994 richtte Joss zijn eigen band, ‘Mennen’, op. Met deze band haalt hij vooral succes in Zuid- Europa, daarnaast reisde hij twee keer naar de Verenigde Staten. In 2010 stopte de band. Joss ging zich richten op het schrijven van autobiografische dialect-nummers en in 2011 ontstond ‘Joss Mennen & Vrinde’.

5 april – Munttheater Weert
12 april – ECI Cultuurfabriek Roermond
24 april – Parkstadtheater Heerlen
29 april – Stadsschouwburg Sittard-Geleen

Poster_joss_Mennen