Politie opnieuw de wijken in

Foto’s – Traditiegetrouw vinden in de donkere maanden van het jaar meer woninginbraken plaats. In Weert, Nederweert en Leudal heeft de politie in dit kader maandag 10 maart tussen 14.00 uur en 22.00 uur op ongeveer tien verschillende locaties controles gehouden.

Met deze acties sluit de politie gedeeltes van wijken af om te zien wie er de wijk in en uit wil. Doel hiervan is het opsporen van strafbare feiten en het in kaart brengen van criminele bewegingen. De mensen die niets op hun kerfstok hadden reageerde erg positief op de politiecontroles. Zo ook de mensen die maandag gecontroleerd werden op de Eindhovenseweg (foto’s). Zij hadden niets te verbergen en verleenden graag hun medewerking.

Op andere locaties liepen wel een aantal mensen tegen de lamp. Twee mensen werden betrapt op niet handsfree bellen. Twee keer werd er een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen en 3 personen hadden nog een boete openstaan, zij werden overgebracht naar het politiebureau.

In Nederweert(-Eind) en Leudal zijn burgers van de wijkraad en benadeelden van woning inbraken samen met de politie de wijk in gegaan. Ze bekeken samen inbraakgevoelige situaties bij woningen, waar potentiële inbrekers hun slag kunnen slaan. Daar waar bijvoorbeeld een raam open staat, lieten ze een folder met een schoenafdruk achter. Op de folder staat de tekst: ‘Dit had de schoenafdruk van een inbreker kunnen zijn’. De politie en burgers constateerde dat diverse woningen, auto’s, fietsen en bergingen waren niet goed waren afgesloten. De gewaarschuwde buurtbewoners reageerden positief op de politie-actie.