Vragen ongevallen-rotonde

Afgelopen donderdag en vrijdag gebeurden er weer twee ongelukken tussen een auto en een fietser/scooter op de rotonde Onzelievevrouwenstraat/Maaseikerweg/Sint Maartenslaan in Weert.

D66 heeft begrepen dat op deze rotonde een trend zichtbaar is: een duidelijke toename van het aantal ongelukken waarvan voornamelijk langzaam verkeer, voornamelijk fietsers, het slachtoffer is. Daarnaast lijkt deze rotonde steeds drukker te worden, wat de veiligheid voor fietsers en ander langzaam verkeer, niet ten goede komt. Ook maakt veel schooljeugd gebruik van deze rotonde.

Om aandacht te vragen voor deze situatie heeft D66 Weert vragen gesteld aan het College van B&W:

  • Is er inderdaad sprake van een toename van het aantal ongelukken op de rotonde Onzelievevrouwenstraat/Maaseikerweg/Sint Maartenslaan met fietsers, brommers en scooters?
  • De rotonde is onoverzichtelijk en vaak erg druk met kruisende verkeersstromen van langzaam en snel verkeer. Is de gemeente bereid te onderzoeken of er aanpassingen aan deze rotonde mogelijk zijn waarbij de veiligheid voor met name fietsers wordt verbeterd?

Lees de brief (PDF):
https://www.weertdegekste.nl/wp-content/2014/03/20140307-Onzelievevrouwenstraat-Maaseikerweg-Sint-Maartenslaan.pdf