Roojer Pleinfieëst

Op 26 en 27 april aanstaande zal het Kerkplein van Stramproy het podium vormen voor het Roojer Pleinfieëst. Een 4-tal Roojer verenigingen, te weten de schutterijen St. Catharina en St. Antonius, het gemengd koor Da Capo en Fanfare St. Willibrordus, verenigd in de Stichting Roojer Muziek zijn dan verantwoordelijk voor een gezellig Pleinfieëst.

Uiteraard zal het aan een natje en droogje niet ontbreken. Verder zullen enkele immense parasols de gasten beschermen tegen mogelijk felle zon. Onder het motto “Preuf ut Plein” kun je 2 dagen volop genieten van de vele activiteiten:

Op zaterdag 26 april is er om 9.30 uur een H. Mis ter gelegenheid van Koningsdag. Aansluitend is er een vrijmarkt voor de kinderen van de basisscholen van Stramproy. In de namiddag is er een fietstocht door de mooie natuur van Stramproy; er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur. Verder wordt van 13.00 tot 16.00 uur op het kerkplein door Basketbalclub Aeternitas een basketball-clinic georganiseerd voor de jeugd van 8 tot 14 jaar onder het motto: Be a basketball-star. Mocht je honger hebben gekregen na zo’n intensieve dag, dan hoef je niet naar huis. Tussen 18.00 en 20.00 uur kunt u bij de lokale eetgelegenheden (o.a. ’t Opsjupperke en het Spieghelpaleis) tegen een aantrekkelijk en gereduceerd tarief genieten van een heerlijk diner.

Op zaterdagavond zal vanaf 20.00 uur niemand minder dan de coverband Riverside Reloaded de avond muzikaal gaan opluisteren. Het draait bij Riverside Reloaded maar om één woord: “BELEVING”, en dat krijg je met een optreden van Riverside Reloaded. Riverside Reloaded is gegarandeerd een succes bij het Roojer Pleinfieëst. Met haar brede repertoirekeuze zal Riverside Reloaded een groot publiek aanspreken. Riverside Reloaded werkt niet met vaste setlist, maar past het repertoire ter plekke aan op het aanwezige publiek.

Riverside Reloaded staat bekend om de unieke medley’s zodat het publiek van zoveel mogelijk muzikale genres kan genieten. De allernieuwste top40 songs worden afgewisseld met o.a. Rock, 90’s en Dance. Riverside Reloaded beschikt over 5 leadzangers die elkaar op overtuigende wijze aanvullen. De muzikanten beheersen daarnaast ook nog eens meerdere instrumenten. Zo blijft het hele optreden spannend, boeiend en vooral afwisselend. Dit alles wordt omlijst door professioneel geluid & licht met de allerlaatste technieken.

Op zondag 27 april is er van 12.00 tot 17.00 uur een braderie op en rond het kerkplein van Stramproy. Ook lokale ondernemers zullen hieraan deelnemen. Verder zullen van 13.30 tot 16.30 uur de lokale muziekverenigingen hun bijdrage leveren aan dit Roojer Pleinfieëst. In willekeurige volgorde zullen optreden: Sing4you – Jeugdfanfare – Leerlingen van het RICK – Percussiegroep – Gemengd koor Da Capo – Schutterijen St. Catharina en St. Antonius – fanfare St. Willibrordus. De organisatie heet je van harte welkom tijdens het Roojer Pleinfieëst 2014.