Shop-in-Shop event

Op koopzondag 30 maart zal het shop-in-shop event Power Vrouwen haar deuren openen in de Langstraat, in het voormalige pand van Jacobs Koppers.

De organisatoren van Power Vrouwen kozen bewust voor het organiseren van evenement in een leegstaand pand in de Weerter binnenstad. Met als achterliggende gedachte het aanpakken van de leegstand in Weert en het zoeken naar nieuwe creatieve oplossingen waar zowel de ondernemers, makelaars, pandeigenaren én de consument graag beleving en de vruchten van moeten plukken.

“Voor ondernemers is het steeds vaker niet haalbaar een winkel te exploiteren waarin zij hun producten of diensten kunnen verkopen. De lasten zijn te hoog om alleen te kunnen dragen of de winkels zijn te groot om alleen te kunnen bemannen,”en ook graag fysiek aanwezig willen zijn. aldus Marienel Engelen, oprichter van Power Vrouwen. Hier kan een shop-in-shop formule uitkomst bieden.

Shop-in-shop is een formule waar meerdere ondernemers samen in één winkelpand hun producten of diensten aanbieden. Ze hebben wel ieder hun eigen ‘shop’ maar zitten samen in één pand. Een shop-in-shop dus. De pandeigenaar blijft verantwoordelijk voor de totale winkel maar heeft afspraken met de individuele ondernemers die een bepaald aantal vierkante meters bij hem afnemen. “En dan maakt het niet uit of je het over een winkel van 4.000 vierkante meter of 400 vierkante meter hebt, voor zowel groot als klein zien wij mogelijkheden,” vult Engelen aan.

Suzanne Winters: ”Ook steeds meer kleine ondernemers zijn op zoek naar manieren waarop ze met collega-ondernemers hun inkomsten kunnen vergroten. Juist nu er zoveel winkelpanden leegstaan en ondernemers moeite hebben om voldoende rendement te halen, ziet Power vrouwen kansen in het bundelen van krachten.” Op dit moment is Power Vrouwen reeds in gesprek met enkele makelaars en pandeigenaren uit Weert die interesse hebben in het concept. En een aantal deelneemsters van het Power Vrouwen event zien kansen om op deze wijze een zaak in de binnenstad te kunnen openen.

“De eerste stappen zijn dus gezet,”aldus Linda Geerligs. Het blijft zeker niet bij een evenement. Zo zullen wij in Mei een bijeenkomst houden voor ondernemers.
Met een uitleg door retailorganisaties.

Wij willen prikkelen, inspireren en een impuls geven aan Weert. Wij denken dat dit concept een kans is voor zowel kleine en startende ondernemers, als voor een nieuwe winkelbeleving kan zorgen bij de consument. En met 38 bedrijven die zich zullen presenteren tijdens deze dag, en met de medewerking van de pandeigenaren Gebr. Wulms en bemiddeling van Muriël Saelmans van Saelmans Makelaardij, laten we zien dat er in Weert een heleboel verrassende ondernemers zijn die van aanpakken weten!” sluit Marienel Engelen af.

Power Vrouwen : een shop-in-shop event
Koopzondag 30 maart 2014
Langstraat 35-39 – Weert (voormalig pand Jacobs Koppers)
Van 11:00 – 18:00 uur
Gratis entree