Op zondag 9 maart 2014 organiseren de stadsgidsen opnieuw een Open Stadwandeling door het centrum van Weert. Deze centrumwandeling staat in het teken van het nieuwe Plevuuzepaad.

De gids wandelt met je door de Weerter binnenstad. Ditmaal laat hij je kennismaken met de Wieerter Vastelaovundjgeschiedenis. Er zal aandacht besteed worden aan de nieuwe plevuûzepaad. Binnen de singelring zijn 70 unieke plevuûze (tegels) te vinden van oud prinsen. Deze tegels zijn ontworpen door leerlingen van de Weerter basisscholen en cliënten van Atelier 88. Achter iedere plevuûs zit een verhaal. Ook zal aandacht worden besteed aan Weert in de zestiger jaren van de vorige eeuw.

Deze wandeling zal in principe in het dialect worden gehouden. Weert een bruisende stad, die aan haar toekomst werkt! Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee.

De kosten bedragen € 2,– p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis). De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur.

Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk aan de Markt. Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor jou geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie: www.stadsgidsenweert.nl

2 REACTIES

Comments are closed.