Foto’s – Punt Welzijn – Let’s Move organiseert samen met Fontys Sporthogeschool, verenigingen en externe partijen voor 8 basisscholen in Weert de Nationale Sportweek. Deze sportieve week vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 27 april met een opening op 18 april en wordt afgesloten met de Dag van Sport & Bewegen Weert op zondag 27 april.

De Nationale Sportweek begon vandaag met een algemene opening op sportpark St. Theunis. Tijdens het ochtend- en middagprogramma namen de groepen 8 van de deelnemende basisscholen en eerste jaars van het Kwadrant deel aan het programma. De sportieve bikkels kregen diverse clinics aangeboden. De leerlingen lieten hun sportiefste kant zien. Zo kon men deelnemen aan o.a. ver- en hoogspringen, kogelstoten, basketbal, trefbal of een potje voetbal.

De dag werd geopend met een dansclinic van dansschool Fresh en de wethouder van sport verzorgde een welkomstwoordje. Alle studenten die de gehele week organiseren zullen dit jaar ook herkenbaar zijn door middel van een shirt, deze shirts zijn gesponsord door Sport 2000 Colada in Weert.

Ook de komende week vinden er tal van activiteiten plaats. Bekijk het programma via MetOnsInWeert.nl:
http://www.metonsinweert.nl/programma/nationale-sportweek-weert