D66 Weert gaat niet in op de uitnodiging van de beoogde coalitie van Weert Lokaal, SP en VVD om te komen tot een deelakkoord over de drie decentralisaties. Dat meldt de partij zaterdag in een persbericht.

”Je kunt deze thema’s alleen op integrale wijze aanpakken”, aldus fractievoorzitter Marie-Michele Stokbroeks. Alleen praten over WMO, jeugdzorg en de participatiewet zonder dat je ook iets mag vinden over wat dit betekent voor bijvoorbeeld onderwijs, sport, wonen of welzijn is niet mogelijk. Dan ontbreekt iedere samenhang.

Een andere reden waarom D66 afziet van deelname aan de gesprekken is de voorlopige tekst van de beoogde coalitie over de decentralisaties. “Het concept wat we hebben gezien is een verhaal vol feiten, reeds genomen raadsbesluiten en open deuren. Er is werkelijk niet één eigen keuze van de beoogde coalitiepartijen in te ontdekken. Uitgangspunten van beleid ontbreken totaal. Daar zetten wij geen handtekening onder”, aldus Stokbroeks.

23 REACTIES

 1. Of heeft er mee te maken dat ze geen part-time wethouder mogen leveren. We weten immers allemaal wie die part-time wethouder namens D66 had moeten worden.

 2. Ben gelukkig nog niet afhankelijk van zorg en hoop, dat dit lang zo mag blijven. Ik houd alleen mijn hart vast, wanneer dit soort amateur politici (van alle partijen) de macht krijgen over de zorg, ze weten gewoon niet waar ze over praten, dat blijkt wel als je dit stuk leest.

 3. Hebben de raadsleden al een cursus gevolgd over de drie decentralisaties?
  Ik denk het niet, denk dat er nog geen cursussen zijn en wat zeggen wij in Weert dan:

  Laat maar komen hoe het komt.

 4. Vergeet niet dat het ook niet hun keuze is geweest om deze macht te krijgen. Ze hebben deze toegewezen gekregen en moeten dat nu zo goed mogelijk handelen.

  Neemt niet weg dat menig ambtenaar vaak totaal geen gevoel met de realiteit lijkt te hebben en wegduikt achter vage regels en wetten en zich übermachtig voelt als hij de gewone burger iets kan weigeren.

 5. Het grootste probleem is dat men in Den Haag nog niet eens heeft beslist hoe de drie decentralisaties er precies uit gaan zien. Afgelopen week werd er in Den Haag nog flink gesteggeld over de zorg. Buiten de landelijke politiek en de verzekeraarslobby weet niemand hoe het er uit komt te zien.

  Dat maakt het voor de lokale politiek gewoon erg lastig lijkt me. Je kunt onderhandelen tot je een ons weegt, maar je onderhandeld in feite over gebakken lucht totdat er duidelijk komt vanuit Den Haag.

 6. Dit alles omdat d66 in de peilingen landelijk omhoog schiet,nemmen ze al n voorschot
  maar hier in Werrt is er nog nooit iets goeds uit d66 gekomen en…..ze willen de sp er niet bij
  was het alleen vvd(beste vriendjes van d66)en lokaal hadden ze wel toegehapt!!!!!! :boos

 7. Ja, dat krijg je dan als je raadslid of wethouder kunt worden zonder dat je een behoorlijke afgestudeerde achtergrond heb en je maar mee moet hobbelen met diegene die de grootste mond hebben

 8. De bijdrage van buurman-janssen geeft aan de de politiek geen vat heeft op de ambtenarij.
  Kun je 2 dingen bedenken: of de politiek weg of de ambtenarij. De ambtenarij hoort uit te voeren wat de politiek bedenkt en als de politiek daar geen vat op heeft moet die weg en moet rechtstreekse burger participatie eindelijk eens een feit worden. Ik heb al meerdere malen aangegeven dat dit betrekkelijk eenvoudig is alleen moet de wil er breed maatschappelijk er zijn want waar een wil is is een weg. Natuurlijk ga ik dat hier niet voor de zoveelste keer aangeven.

 9. Op zich is decentralisatie de sleutel tot succes. Alleen moeten over de uitvoering ervan de juiste personen over oordelen. De burgers dus maar die worden vakkundig buiten spel gehouden. Lang leve de demoncreatie dus.

 10. Wie doet er mee, we sturen het gevalletje “diep triest” naar Den Haag, want daar hoort het. Daarom zou het de VVD sieren niet aan de onderhandelingen mee te doen, want ze hebben wel erg veel verloren.

 11. D66 is een regelrechte aanfluiting voor Weert. De enige keer dat er actie uit voortkwam was toen de Kerkstraat onder water stond. Ra ra waar zou Marie-tuttebelle in het kwadraat ergens wonen. Misschien iets voor een prijsvraag? :cute

 12. Dat was voor mij de voornaamste reden om sowieso geen D66 te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat was werkelijk schandalig!

 13. Idd ze haalt een keer natte voetjes, en blaast hoog van de Weertertoren ,terwijl mensen in Boshoven al jaren klagen over wateroverlast. De mond vol over een ex burgermeester die hier niet woonde,maar zelf gaat ze “scheiden” om net als manlief in de raad te mogen deelnemen. :lutser :cute

 14. Zo mooi weer dit….het wordt tijd dat er een goed nadenkende en handelende wethouder komt en die hoeft niet veel diploma’s te hebben maar gezond verstand en communicatieve vaardigheden bezitten…op die manier kan er ook es een “klootje” eens wat in de politieke pap brokkelen……..

 15. Niet alleen voor Weert is D66 een regelrechte aanfluiting, ook voor heel Nederland. Dat noopt mij ertoe ernstig te twijfelen aan de mensen die ooit daarop gestemd hebben. Echt een partij die op dit moment niet meer weet wat er op de wereld te koop is. Dat was vroeger in de tijd van Van Mierlo wel even anders.

 16. Grappig, mij werd vroeger juist verteld dat ik niemand moest zoeken die de Nederlandse taal beheerst, maar te dom zou zijn om het te gebruiken( reactie van een rooie)

Comments are closed.