D66 weigert uitnodiging

D66 Weert gaat niet in op de uitnodiging van de beoogde coalitie van Weert Lokaal, SP en VVD om te komen tot een deelakkoord over de drie decentralisaties. Dat meldt de partij zaterdag in een persbericht.

”Je kunt deze thema’s alleen op integrale wijze aanpakken”, aldus fractievoorzitter Marie-Michele Stokbroeks. Alleen praten over WMO, jeugdzorg en de participatiewet zonder dat je ook iets mag vinden over wat dit betekent voor bijvoorbeeld onderwijs, sport, wonen of welzijn is niet mogelijk. Dan ontbreekt iedere samenhang.

Een andere reden waarom D66 afziet van deelname aan de gesprekken is de voorlopige tekst van de beoogde coalitie over de decentralisaties. “Het concept wat we hebben gezien is een verhaal vol feiten, reeds genomen raadsbesluiten en open deuren. Er is werkelijk niet één eigen keuze van de beoogde coalitiepartijen in te ontdekken. Uitgangspunten van beleid ontbreken totaal. Daar zetten wij geen handtekening onder”, aldus Stokbroeks.